RealDolmen heeft op korte tijd vier overgenomen fabrieken - 1300 nieuwe medewerkers - geïntegreerd in het netwerk van papierproducent Sappi. De deal was goed voor zo'n 2 miljoen euro.

Sappi Fine Paper Europe, een divisie van South African Pulp & Paper Industry met hoofdkantoor in Brussel, startte eind 2008 met de voorbereidingen van een overname van 4 papierfabrieken van M-real. Sappi had een concept in het achterhoofd van een Citrix XenApp gebaseerde omgeving met gevirtualiseerde toepassingen. Het vroeg 'huisleverancier' RealDolmen om hulp bij de uitwerking ervan.

Sappi kreeg vóór de overname een feit was geen toegang tot de fabrieken en werkplekken en servers. En toch moesten de werknemers vanaf dag 1 na de overname deel uitmaken van het Sappi-netwerk. Daarom werd een nieuw datacenter in Oostenrijk opgezet. Toen de overname rond was, op 1 januari 2009, hadden alle nieuwe Sappi-werknemers van op hun werkplek via een browser toegang tot een op XenApp gepubliceerde desktop met daarop de relevante toepassingen. In een tweede fase kreeg elke fabriek dan twee eigen datacenters, waarin de omgeving van het Oostenrijkse datacenter werd nagebouwd. Het Oostenrijkse datacenter wordt nu gebruikt door de verkopers over heel Europa. 1500 toepassingen bij Sappi zijn bij de migratie ook gestandaardiseerd en teruggebracht tot zo'n 200 stuks.

De technologische keuzes van het project waren onder meer Citrix XenApp server-side applicatievirtualisatie (vroeger server-based computing genoemd), applicatiestreaming, Provisioning Server, RES PowerFuse, ThinPrint en nieuwe HP bladeservers en thin clients. Het heeft Sappi zowat 2 miljoen euro gekost.

RealDolmen heeft op korte tijd vier overgenomen fabrieken - 1300 nieuwe medewerkers - geïntegreerd in het netwerk van papierproducent Sappi. De deal was goed voor zo'n 2 miljoen euro. Sappi Fine Paper Europe, een divisie van South African Pulp & Paper Industry met hoofdkantoor in Brussel, startte eind 2008 met de voorbereidingen van een overname van 4 papierfabrieken van M-real. Sappi had een concept in het achterhoofd van een Citrix XenApp gebaseerde omgeving met gevirtualiseerde toepassingen. Het vroeg 'huisleverancier' RealDolmen om hulp bij de uitwerking ervan. Sappi kreeg vóór de overname een feit was geen toegang tot de fabrieken en werkplekken en servers. En toch moesten de werknemers vanaf dag 1 na de overname deel uitmaken van het Sappi-netwerk. Daarom werd een nieuw datacenter in Oostenrijk opgezet. Toen de overname rond was, op 1 januari 2009, hadden alle nieuwe Sappi-werknemers van op hun werkplek via een browser toegang tot een op XenApp gepubliceerde desktop met daarop de relevante toepassingen. In een tweede fase kreeg elke fabriek dan twee eigen datacenters, waarin de omgeving van het Oostenrijkse datacenter werd nagebouwd. Het Oostenrijkse datacenter wordt nu gebruikt door de verkopers over heel Europa. 1500 toepassingen bij Sappi zijn bij de migratie ook gestandaardiseerd en teruggebracht tot zo'n 200 stuks. De technologische keuzes van het project waren onder meer Citrix XenApp server-side applicatievirtualisatie (vroeger server-based computing genoemd), applicatiestreaming, Provisioning Server, RES PowerFuse, ThinPrint en nieuwe HP bladeservers en thin clients. Het heeft Sappi zowat 2 miljoen euro gekost.