Het kernkabinet heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Belgacom-topman Didier Bellens. De regering gaat vrijdag wel een gespecialiseerd bureau aanstellen dat daarover een voorstel moet doen.

De termijn van de gedelegeerd bestuurder van Belgacom loopt in maart volgend jaar ten einde. Nu de regering als meerderheidsaandeelhouder moet beslissen of het mandaat van Bellens al dan niet dient te worden verlengd, laten sommige bestuurders van Belgacom hun onvrede blijken over Bellens. Hem wordt vooral verweten weinig te hebben gedaan aan de buitenlandse expansie van Belgacom.

Om met kennis van zaken te kunnen oordelen, hoorde het kernkabinet vorige week alle betrokkenen. Het gaat onder meer om Bellens zelf en de voorzitter van de raad van bestuur Theo Dilissen.

Woensdagmorgen stond het dossier opnieuw op de agenda van het kernkabinet. Dat besliste om vrijdag een gespecialiseerd bureau aan te duiden dat een voorstel moet doen over de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Dat voorstel moet er komen na consultatie van de markt en in overleg met Bellens zelf. Het bureau dient ook rekening te houden met de strategische opties en de uitdagingen van het telecombedrijf.

Een deadline is er voorlopig nog niet. Daarover wordt wellicht vrijdag beslist.

Bron: Belga

Het kernkabinet heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Belgacom-topman Didier Bellens. De regering gaat vrijdag wel een gespecialiseerd bureau aanstellen dat daarover een voorstel moet doen. De termijn van de gedelegeerd bestuurder van Belgacom loopt in maart volgend jaar ten einde. Nu de regering als meerderheidsaandeelhouder moet beslissen of het mandaat van Bellens al dan niet dient te worden verlengd, laten sommige bestuurders van Belgacom hun onvrede blijken over Bellens. Hem wordt vooral verweten weinig te hebben gedaan aan de buitenlandse expansie van Belgacom. Om met kennis van zaken te kunnen oordelen, hoorde het kernkabinet vorige week alle betrokkenen. Het gaat onder meer om Bellens zelf en de voorzitter van de raad van bestuur Theo Dilissen. Woensdagmorgen stond het dossier opnieuw op de agenda van het kernkabinet. Dat besliste om vrijdag een gespecialiseerd bureau aan te duiden dat een voorstel moet doen over de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Dat voorstel moet er komen na consultatie van de markt en in overleg met Bellens zelf. Het bureau dient ook rekening te houden met de strategische opties en de uitdagingen van het telecombedrijf. Een deadline is er voorlopig nog niet. Daarover wordt wellicht vrijdag beslist. Bron: Belga