GetJar - een aanbieder van mobiele applicaties voor verschillende platformen - mag zich van Apple niet langer een 'app store' noemen.

Apple heeft GetJar een zogeheten 'cease-and-desist' brief gestuurd waarin het bedrijf vraagt om niet langer de term 'app store' te gebruiken. GetJar omschrijft zich graag als 's werelds grootste, gratis en platformonafhankelijke app store. Apple zwaait in de brief die The Wall Street Journal onder ogen kreeg met het merktrecht rond de term 'App Store': de eigen Apple-winkel voor mobiele applicaties voor iPhones en iPads.

GetJar-ceo Ilja Laurs zou alvast niet onder de indruk zijn van de brief en niet zinnens zijn om de omschrijving van zijn bedrijf en diensten zomaar aan te passen. Of Apple dan verdere stappen zal ondernemen, is nog onduidelijk.

Overigens is het niet de eerste keer dat Apple de App Store merknaam verdedigt. In maart kreeg Amazon nog te horen dat hun 'Appstore for Android' toch teveel leek op de Apple-merknaam. Voorlopig kreeg Amazon echter gelijk van de rechter en mag het de naam blijven gebruiken. Ook andere grote jongens als Microsoft, HTC en Nokia tekenden eerder al protest aan tegen het 'App Store' merkrecht van Apple. Microsoft vindt bijvoorbeeld dat de naam te generiek is en daarom niet in aanmerking zou komen voor een merkrecht.

GetJar - een aanbieder van mobiele applicaties voor verschillende platformen - mag zich van Apple niet langer een 'app store' noemen. Apple heeft GetJar een zogeheten 'cease-and-desist' brief gestuurd waarin het bedrijf vraagt om niet langer de term 'app store' te gebruiken. GetJar omschrijft zich graag als 's werelds grootste, gratis en platformonafhankelijke app store. Apple zwaait in de brief die The Wall Street Journal onder ogen kreeg met het merktrecht rond de term 'App Store': de eigen Apple-winkel voor mobiele applicaties voor iPhones en iPads. GetJar-ceo Ilja Laurs zou alvast niet onder de indruk zijn van de brief en niet zinnens zijn om de omschrijving van zijn bedrijf en diensten zomaar aan te passen. Of Apple dan verdere stappen zal ondernemen, is nog onduidelijk. Overigens is het niet de eerste keer dat Apple de App Store merknaam verdedigt. In maart kreeg Amazon nog te horen dat hun 'Appstore for Android' toch teveel leek op de Apple-merknaam. Voorlopig kreeg Amazon echter gelijk van de rechter en mag het de naam blijven gebruiken. Ook andere grote jongens als Microsoft, HTC en Nokia tekenden eerder al protest aan tegen het 'App Store' merkrecht van Apple. Microsoft vindt bijvoorbeeld dat de naam te generiek is en daarom niet in aanmerking zou komen voor een merkrecht.