Getronics bevestigt de voorlopige aankondiging van de halfjaarresultaten. Het bedrijf maakt 108 miljoen euro verlies en ziet de omzet licht zakken.

Door het afstoten van een aantal activiteiten in 2006 en lagere productinkomsten is de omzet in het eerste halfjaar 2 procent lager dan een jaar eerder (1,28 miljoen euro). Het verlies werd groter omdat Getronics niet alleen forse afschrijvingen ('impairment of goodwill') in het Verenigd Koninkrijk (25 miljoen euro) heeft, maar ook in de Verenigde Staten (50 miljoen euro) en op het Iberische schiereiland (13 miljoen euro). Ook maakt Getronics 10 miljoen euro verlies op de afgestoten activiteiten in Japan en op de transactie in China/Hong Kong.

KPN kondigde deze zomer een bod aan op Getronics. De Nederlandse telecomreus heeft nu al bijna een derde van de aandelen opgekocht en zegt "goede vorderingen" te maken. Omwille van die overname wil Getronics geen voorspellingen doen, maar het zegt zeker (zoals eerder aangekondigd) verlies te zullen maken op het einde van het boekjaar.

Getronics bevestigt de voorlopige aankondiging van de halfjaarresultaten. Het bedrijf maakt 108 miljoen euro verlies en ziet de omzet licht zakken. Door het afstoten van een aantal activiteiten in 2006 en lagere productinkomsten is de omzet in het eerste halfjaar 2 procent lager dan een jaar eerder (1,28 miljoen euro). Het verlies werd groter omdat Getronics niet alleen forse afschrijvingen ('impairment of goodwill') in het Verenigd Koninkrijk (25 miljoen euro) heeft, maar ook in de Verenigde Staten (50 miljoen euro) en op het Iberische schiereiland (13 miljoen euro). Ook maakt Getronics 10 miljoen euro verlies op de afgestoten activiteiten in Japan en op de transactie in China/Hong Kong. KPN kondigde deze zomer een bod aan op Getronics. De Nederlandse telecomreus heeft nu al bijna een derde van de aandelen opgekocht en zegt "goede vorderingen" te maken. Omwille van die overname wil Getronics geen voorspellingen doen, maar het zegt zeker (zoals eerder aangekondigd) verlies te zullen maken op het einde van het boekjaar.