In de nieuwe kantoren, waar het sinds oktober laatstleden zit, huldigt Getronics officieel z'n 'new world of work' in. Het gaat om een flexibel kantoor dat zorgt een stevige besparing en een hogere productiviteit. En een etalage voor de klanten...

Met de verhuis van de Getronics Belux-kantoren van Evere naar Diegem en door er het principe van flex desks te hebben toegepast, heeft het bedrijf naar eigen zeggen per jaar minstens 1,5 miljoen euro bespaard. "De business case om te beginnen financieel", zegt algemeen directeur Jean-Claude Vandenbosch.

Hij spreekt van een 'internal rate of return' van 35 procent over een periode van 8 jaar. Dat dankzij de inperking van de gebruikte oppervlakte, de huurprijs, de regionale belastingen, de transportkosten, de verbetering van de productiviteit, enzovoort. En heeft hij het nog niet eens over de minder tastbare kosten, zoals de reductie van het aantal vergaderingen, de elektriciteitskosten, kosten voor de schoonmaak en daarnaast de hogere retentie van het personeel. Het bedrijf heeft immers wel geïnvesteerd in specifieke infrastructuur (samenwerkingstools, tools om informatie te delen, ...), e-learning, communicatie, ...

Vandenbosch voegt eraan toe dat de werknemers vrijwillig kunnen opteren voor flexibel werken. "Het is een kwestie van keuze en flexibiliteit."

Getronics Belux wil die 'new world of work' ook gaan gebruiken om klanten en prospecten te overtuigen van het belang van een 'flex desk'-benadering. Vandaag wordt het principe ook al toegepast in de kantoren in Luxemburg en binnenkort in Zellik. Voor het einde van het jaar wordt een beslissing verwacht voor de site in Edegem.

In de nieuwe kantoren, waar het sinds oktober laatstleden zit, huldigt Getronics officieel z'n 'new world of work' in. Het gaat om een flexibel kantoor dat zorgt een stevige besparing en een hogere productiviteit. En een etalage voor de klanten... Met de verhuis van de Getronics Belux-kantoren van Evere naar Diegem en door er het principe van flex desks te hebben toegepast, heeft het bedrijf naar eigen zeggen per jaar minstens 1,5 miljoen euro bespaard. "De business case om te beginnen financieel", zegt algemeen directeur Jean-Claude Vandenbosch. Hij spreekt van een 'internal rate of return' van 35 procent over een periode van 8 jaar. Dat dankzij de inperking van de gebruikte oppervlakte, de huurprijs, de regionale belastingen, de transportkosten, de verbetering van de productiviteit, enzovoort. En heeft hij het nog niet eens over de minder tastbare kosten, zoals de reductie van het aantal vergaderingen, de elektriciteitskosten, kosten voor de schoonmaak en daarnaast de hogere retentie van het personeel. Het bedrijf heeft immers wel geïnvesteerd in specifieke infrastructuur (samenwerkingstools, tools om informatie te delen, ...), e-learning, communicatie, ... Vandenbosch voegt eraan toe dat de werknemers vrijwillig kunnen opteren voor flexibel werken. "Het is een kwestie van keuze en flexibiliteit." Getronics Belux wil die 'new world of work' ook gaan gebruiken om klanten en prospecten te overtuigen van het belang van een 'flex desk'-benadering. Vandaag wordt het principe ook al toegepast in de kantoren in Luxemburg en binnenkort in Zellik. Voor het einde van het jaar wordt een beslissing verwacht voor de site in Edegem.