Getronics laat de naam Pinkroccade in de Benelux vallen. De naam van de ict-dienstenleveranciers wordt overal ter wereld Getronics, met als subtitel 'a KPN company'.

De in de Benelux gebruikte bedrijfsaanduiding Getronics Pinkroccade verdwijnt. Volgens communicatiedirecteur Jolanda Peek bleek uit een imago-onderzoek van het bureau Blauw dat de naamsbekendheid van Getronics op de Nederlandse ict-dienstenmarkt het hoogst is, maar die van Getronics Pinkroccade heel laag. Pinkroccade als losse naam scoort zelfs nog hoger dan de gecombineerde bedrijfsnaam.

"We hebben nog overwogen om de naam Getronics in zijn geheel te laten vallen en als KPN door te gaan, maar KPN heeft op de it-dienstenmarkt nauwelijks naamsbekendheid. Vandaar dat besloten is de naam Getronics wereldwijd te blijven gebruiken."

Behalve de naamaanpassingen is er ook een nieuwe huisstijl met logo. De zwarte kleur ervan appelleert volgens Peek aan het grootzakelijke karakter van de commerciële activiteiten van het bedrijf. In het logo bestaat de o van Getronics uit gekleurde strepen die op de website bewegen. "Die strepen staan voor informatiestromen."

Zij wil niet exact aangeven hoeveel geld de rebranding kost, "maar het woord miljoen hangt er zeker aan. Het is een omvangrijke klus die gefaseerd plaatsvindt. Al het papier moet bijvoorbeeld worden aangepast, tot de applicatieformulieren aan toe. Onze vijf regiopanden krijgen andere logo's en ook de bedrijfswagens worden gerestyled." Getronics telt zo'n 800 bedrijfsauto's, maar ook een aanzienlijk deel van het KPN-wagenpark moet een nieuw kleedje krijgen. Op 1 januari stappen namelijk circa 3500 KPN'ers over naar Getronics om daar het werk voor de grootzakelijke markt voort te zetten.

Voorts raakte bekend dat de overname van Getronics PinkRoccade Business Application Services (BAS) door Capgemini goedgekeurd is door de Europese Commissie. De overname heeft geen aanzienlijke invloed op de vrije concurrentie in de Europese Unie, aldus eurocommissaris Neelie Kroes. Capgemini betaalt 255 miljoen euro voor de Getronics-afdeling.

In samenwerking met Computable

Getronics laat de naam Pinkroccade in de Benelux vallen. De naam van de ict-dienstenleveranciers wordt overal ter wereld Getronics, met als subtitel 'a KPN company'. De in de Benelux gebruikte bedrijfsaanduiding Getronics Pinkroccade verdwijnt. Volgens communicatiedirecteur Jolanda Peek bleek uit een imago-onderzoek van het bureau Blauw dat de naamsbekendheid van Getronics op de Nederlandse ict-dienstenmarkt het hoogst is, maar die van Getronics Pinkroccade heel laag. Pinkroccade als losse naam scoort zelfs nog hoger dan de gecombineerde bedrijfsnaam. "We hebben nog overwogen om de naam Getronics in zijn geheel te laten vallen en als KPN door te gaan, maar KPN heeft op de it-dienstenmarkt nauwelijks naamsbekendheid. Vandaar dat besloten is de naam Getronics wereldwijd te blijven gebruiken." Behalve de naamaanpassingen is er ook een nieuwe huisstijl met logo. De zwarte kleur ervan appelleert volgens Peek aan het grootzakelijke karakter van de commerciële activiteiten van het bedrijf. In het logo bestaat de o van Getronics uit gekleurde strepen die op de website bewegen. "Die strepen staan voor informatiestromen." Zij wil niet exact aangeven hoeveel geld de rebranding kost, "maar het woord miljoen hangt er zeker aan. Het is een omvangrijke klus die gefaseerd plaatsvindt. Al het papier moet bijvoorbeeld worden aangepast, tot de applicatieformulieren aan toe. Onze vijf regiopanden krijgen andere logo's en ook de bedrijfswagens worden gerestyled." Getronics telt zo'n 800 bedrijfsauto's, maar ook een aanzienlijk deel van het KPN-wagenpark moet een nieuw kleedje krijgen. Op 1 januari stappen namelijk circa 3500 KPN'ers over naar Getronics om daar het werk voor de grootzakelijke markt voort te zetten. Voorts raakte bekend dat de overname van Getronics PinkRoccade Business Application Services (BAS) door Capgemini goedgekeurd is door de Europese Commissie. De overname heeft geen aanzienlijke invloed op de vrije concurrentie in de Europese Unie, aldus eurocommissaris Neelie Kroes. Capgemini betaalt 255 miljoen euro voor de Getronics-afdeling. In samenwerking met Computable