Smals, de ict-organisatie van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg, heeft Getronics gekozen als leverancier van de bekabeling, racks en koelsystemen van het nieuwe Smals-datacenter op de Brusselse Willebroekkaai.

Smals opent binnenkort aan de Willebroekkaai in Brussel een nieuw datacenter. De ict-organisatie huurt er een ruimte van zo'n 1800 m², waarvan 1000 m² als nuttige datacenterruimte zal ingericht zijn. De nieuwe site vervangt twee kleinere datacenters, die samen zo'n 500 vierkante meter computerruimte boden.

Getronics won daarvoor het raamcontract voor de bekabeling, koeling en racks, goed voor ongeveer 1 miljoen euro. Het departement ICT Building Infrastructures van het ict-dienstenbedrijf werd gekozen boven 3 andere kandidaten. "Het raamcontract bevat een catalogus, waaruit ook de Smals-leden zelf kunnen bestellen in functie van hun behoeften", zegt Stefan Vanhoof, directeur klanten & ressources bij Smals in een persmededeling. "We bieden een ruime selectie van gestandaardiseerd materiaal, waarmee we de beschikbare oppervlakte maximaal kunnen benutten."

Smals, de ict-organisatie van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg, heeft Getronics gekozen als leverancier van de bekabeling, racks en koelsystemen van het nieuwe Smals-datacenter op de Brusselse Willebroekkaai. Smals opent binnenkort aan de Willebroekkaai in Brussel een nieuw datacenter. De ict-organisatie huurt er een ruimte van zo'n 1800 m², waarvan 1000 m² als nuttige datacenterruimte zal ingericht zijn. De nieuwe site vervangt twee kleinere datacenters, die samen zo'n 500 vierkante meter computerruimte boden. Getronics won daarvoor het raamcontract voor de bekabeling, koeling en racks, goed voor ongeveer 1 miljoen euro. Het departement ICT Building Infrastructures van het ict-dienstenbedrijf werd gekozen boven 3 andere kandidaten. "Het raamcontract bevat een catalogus, waaruit ook de Smals-leden zelf kunnen bestellen in functie van hun behoeften", zegt Stefan Vanhoof, directeur klanten & ressources bij Smals in een persmededeling. "We bieden een ruime selectie van gestandaardiseerd materiaal, waarmee we de beschikbare oppervlakte maximaal kunnen benutten."