Getronics Belux heeft de aanbesteding in de wacht gesleept voor de vernieuwing en het beheer van de ict-infrastructuur van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kortweg 'privacycommissie'. Het gaat om een contract van ruim 830.000 euro over 3 jaar.

De privacycommissie zocht oorspronkelijk een partner om het back-endplatform en de commoditydiensten in handen te nemen, zodat de commissie zich zelf kon focussen op haar kerntaken. Getronics adviseerde echter om ook de bestaande omgeving tot op serverniveau op te frissen.

Getronics vervangt zo het leeuwendeel van de back-endsystemen (bestands-, printdirectory- en mailsystemen) door gedeelde virtuele servers (VMware), die gehost en beheerd worden in het datacenter van het bedrijf in Edegem.

Getronics staat nu, op basis van SLA's, in voor het volledige beheer en onderhoud van de serverinfrastructuur (back-up, patching, antivirus, beschikbaarheid), het netwerk en de security bij de privacycommissie. Verder moet het bedrijf advies geven over hoe de omgeving op termijn kan geoptimaliseerd worden.

Getronics Belux heeft de aanbesteding in de wacht gesleept voor de vernieuwing en het beheer van de ict-infrastructuur van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kortweg 'privacycommissie'. Het gaat om een contract van ruim 830.000 euro over 3 jaar. De privacycommissie zocht oorspronkelijk een partner om het back-endplatform en de commoditydiensten in handen te nemen, zodat de commissie zich zelf kon focussen op haar kerntaken. Getronics adviseerde echter om ook de bestaande omgeving tot op serverniveau op te frissen. Getronics vervangt zo het leeuwendeel van de back-endsystemen (bestands-, printdirectory- en mailsystemen) door gedeelde virtuele servers (VMware), die gehost en beheerd worden in het datacenter van het bedrijf in Edegem. Getronics staat nu, op basis van SLA's, in voor het volledige beheer en onderhoud van de serverinfrastructuur (back-up, patching, antivirus, beschikbaarheid), het netwerk en de security bij de privacycommissie. Verder moet het bedrijf advies geven over hoe de omgeving op termijn kan geoptimaliseerd worden.