Europa zoekt 3.000 vrijwilligers in België voor het testen van de kwaliteit en snelheid van breedbandverbindingen.

De Europese 'Digitale Agenda' voorziet onder meer in infrastructuurinvesteringen die breedbandverbindingen in meer regio's moeten verbeteren. Om te bepalen waar de investeringen het meest nodig zijn, wordt een uitgebreide test opgezet, waarvoor meer dan 100.000 vrijwilligers worden gezocht, waarvan 3.000 in België. Het betreft hier wel consumenten met residentiële verbindingen.

Het initiatief werd al gunstig beoordeeld door onder meer Beltug, waar directeur Danielle Jacobs wijst op het belang van die huiselijke verbindingen voor de groeiende groep thuiswerkers. Op zijn beurt ziet Testaankoop in dit project de mogelijkheid om de claims van de verschillende leveranciers inzake reële snelheid objectief te toetsen.

Voor de test zal een beroep worden gedaan op het bedrijf SamKnows. Dat bedrijf stelt hiervoor aan de vrijwilligers een 'Whitebox' ter beschikking die tussen de eigen installatie en het netwerk wordt geplaatst (dus buiten de firewall van de gebruiker). Die 'Whitebox' voert over een hele periode een reeks testen uit, waarvan de gegevens uiteindelijk ter beschikking van de dienstenleveranciers, de regulatoren en de consumenten ter beschikking zullen worden gesteld.

Belangstellenden vinden meer informatie op de site van SamKnows: www.samknows.eu

Europa zoekt 3.000 vrijwilligers in België voor het testen van de kwaliteit en snelheid van breedbandverbindingen. De Europese 'Digitale Agenda' voorziet onder meer in infrastructuurinvesteringen die breedbandverbindingen in meer regio's moeten verbeteren. Om te bepalen waar de investeringen het meest nodig zijn, wordt een uitgebreide test opgezet, waarvoor meer dan 100.000 vrijwilligers worden gezocht, waarvan 3.000 in België. Het betreft hier wel consumenten met residentiële verbindingen. Het initiatief werd al gunstig beoordeeld door onder meer Beltug, waar directeur Danielle Jacobs wijst op het belang van die huiselijke verbindingen voor de groeiende groep thuiswerkers. Op zijn beurt ziet Testaankoop in dit project de mogelijkheid om de claims van de verschillende leveranciers inzake reële snelheid objectief te toetsen. Voor de test zal een beroep worden gedaan op het bedrijf SamKnows. Dat bedrijf stelt hiervoor aan de vrijwilligers een 'Whitebox' ter beschikking die tussen de eigen installatie en het netwerk wordt geplaatst (dus buiten de firewall van de gebruiker). Die 'Whitebox' voert over een hele periode een reeks testen uit, waarvan de gegevens uiteindelijk ter beschikking van de dienstenleveranciers, de regulatoren en de consumenten ter beschikking zullen worden gesteld. Belangstellenden vinden meer informatie op de site van SamKnows: www.samknows.eu