Europese it-bedrijven ondertekenen op 3 maart een gedragscode om meer vrouwen aan te trekken.

It-bedrijven hebben amper vrouwen in dienst. Terwijl de vrouwelijke internetspecialisten (de zogeheten 'cyberella's') wel hard nodig zijn vanwege het verwachte Europese tekort van 100.000 it-specialisten volgend jaar, ondanks de crisis.

EU-commissaris Viviane Reding maakt zich hierover zorgen. Op haar initiatief ondertekenen grote telecom- en computerbedrijven op 3 maart een gedragscode om meer vrouwen aan te trekken. Ze willen met allerlei aanpassingen zorgen dat hightechbanen niet louter zijn weggelegd voor mannelijke nerds. De dames die al werken in de it-sector moeten bovendien volop kansen krijgen.

De Europese Commissie houdt dezelfde dag ook een conferentie met de titel 'Cyberellas are IT'.

Bron: Belga

Europese it-bedrijven ondertekenen op 3 maart een gedragscode om meer vrouwen aan te trekken. It-bedrijven hebben amper vrouwen in dienst. Terwijl de vrouwelijke internetspecialisten (de zogeheten 'cyberella's') wel hard nodig zijn vanwege het verwachte Europese tekort van 100.000 it-specialisten volgend jaar, ondanks de crisis. EU-commissaris Viviane Reding maakt zich hierover zorgen. Op haar initiatief ondertekenen grote telecom- en computerbedrijven op 3 maart een gedragscode om meer vrouwen aan te trekken. Ze willen met allerlei aanpassingen zorgen dat hightechbanen niet louter zijn weggelegd voor mannelijke nerds. De dames die al werken in de it-sector moeten bovendien volop kansen krijgen. De Europese Commissie houdt dezelfde dag ook een conferentie met de titel 'Cyberellas are IT'. Bron: Belga