Moet James Bond kunnen twitteren? De baas van de Britse inlichtingendienst MI5 vindt alvast van wel.

Hij kwam volgens de krant The Daily Telegraph met een ontslagronde op de proppen die tot doel heeft de gemiddelde computervaardigheden van zijn personeelsbestand op te krikken.

Directeur-generaal Jonathan Evans lanceerde een programma met vrijwillige en gedwongen ontslagen dat erop gericht is oudere werknemers te vervangen door twintigers en dertigers die beter vertrouwd zijn met de wereld van de moderne informatietechnologie.

Evans had zich tijdens een recente hoorzitting in het Britse parlementongerust getoond over de gebrekkige IT-kennis van zijn dienst. "Ik denk dat een deel van onze medewerkers misschien niet de mensen zijn die we willen voor de toekomst", zei hij.

Sindsdien wordt in politiek Londen naar verluidt de spot gedreven met oudere spionnen van "de generatie van James Bond" die aan de kant worden geschoven omdat ze het internet niet kunnen gebruiken of de wereld van Twitter en Facebook niet kennen.

Bron: Belga

Moet James Bond kunnen twitteren? De baas van de Britse inlichtingendienst MI5 vindt alvast van wel. Hij kwam volgens de krant The Daily Telegraph met een ontslagronde op de proppen die tot doel heeft de gemiddelde computervaardigheden van zijn personeelsbestand op te krikken. Directeur-generaal Jonathan Evans lanceerde een programma met vrijwillige en gedwongen ontslagen dat erop gericht is oudere werknemers te vervangen door twintigers en dertigers die beter vertrouwd zijn met de wereld van de moderne informatietechnologie. Evans had zich tijdens een recente hoorzitting in het Britse parlementongerust getoond over de gebrekkige IT-kennis van zijn dienst. "Ik denk dat een deel van onze medewerkers misschien niet de mensen zijn die we willen voor de toekomst", zei hij. Sindsdien wordt in politiek Londen naar verluidt de spot gedreven met oudere spionnen van "de generatie van James Bond" die aan de kant worden geschoven omdat ze het internet niet kunnen gebruiken of de wereld van Twitter en Facebook niet kennen. Bron: Belga