KPN, het telecombedrijf achter Base, heeft in ons land in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetwinst van 6,7 procent geboekt in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De Nederlandse moederholding zag zijn inkomsten evenwel afnemen en verlaagde meteen ook het dividend.

De omzet van KPN steeg in België tijdens het afgelopen kwartaal van 194 naar 207 miljoen euro. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen (ebitda) nam met 16 procent toe, van 64 tot 74 miljoen euro.

De telecomoperator kreeg er tussen april en eind juni in ons land ook 136.000 klanten bij, onder wie 4.000 postpaidklanten. Dat brengt het totaal aantal klanten op 4,4 miljoen, een stijging van 13 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar.

De kwartaalcijfers die het Nederlandse KPN, de moederholding van KPN Belgium, bekendmaakte, waren evenwel een pak minder positief. De opbrengsten kenden op jaarbasis een terugval met 3,7 procent tot 3,2 miljard euro. De nettowinst daalde met bijna een kwart tot 315 miljoen euro. De dividendverwachting voor dit jaar werd daarop fel teruggeschroefd, van 90 naar 35 eurocent per aandeel.

KPN bevestigde overigens gestart te zijn met de verkoop van Base in ons land.

Bron: Belga

KPN, het telecombedrijf achter Base, heeft in ons land in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetwinst van 6,7 procent geboekt in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De Nederlandse moederholding zag zijn inkomsten evenwel afnemen en verlaagde meteen ook het dividend. De omzet van KPN steeg in België tijdens het afgelopen kwartaal van 194 naar 207 miljoen euro. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen (ebitda) nam met 16 procent toe, van 64 tot 74 miljoen euro. De telecomoperator kreeg er tussen april en eind juni in ons land ook 136.000 klanten bij, onder wie 4.000 postpaidklanten. Dat brengt het totaal aantal klanten op 4,4 miljoen, een stijging van 13 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. De kwartaalcijfers die het Nederlandse KPN, de moederholding van KPN Belgium, bekendmaakte, waren evenwel een pak minder positief. De opbrengsten kenden op jaarbasis een terugval met 3,7 procent tot 3,2 miljard euro. De nettowinst daalde met bijna een kwart tot 315 miljoen euro. De dividendverwachting voor dit jaar werd daarop fel teruggeschroefd, van 90 naar 35 eurocent per aandeel. KPN bevestigde overigens gestart te zijn met de verkoop van Base in ons land. Bron: Belga