Het gaat om een outsourcingcontract van 25 miljoen euro per jaar dat GIEI belast met het hele beheer van de it. Le Soir heeft het over concurrentieproblemen, identieke facturen aan meerdere departementen, dure en bevoorrechte toeleveranciers, forse vertragingen, etc.

In juni besliste het Waalse gewest over te gaan tot een audit om de wettelijke basis van de overeenkomst te onderzoeken, na te gaan wat er in de praktijk van terechtkomt, een benchmarking te doen met andere Belgische en buitenlandse overheidsinstellingen en mogelijke verbeteringen te suggereren.

Dat auditcontract werd toevertrouwd aan de Brusselse vestiging van het Deense Ramboll Management, dat zich toelegt op adviesverlening aan de overheidssector. Ramboll doet een beroep op twee toeleveranciers: het advocatenkantoor Simon Brown en it-audit specialist ICT Control (waarvan Georges Ataya vennoot-zaakvoerder is).

Het gaat om een outsourcingcontract van 25 miljoen euro per jaar dat GIEI belast met het hele beheer van de it. Le Soir heeft het over concurrentieproblemen, identieke facturen aan meerdere departementen, dure en bevoorrechte toeleveranciers, forse vertragingen, etc. In juni besliste het Waalse gewest over te gaan tot een audit om de wettelijke basis van de overeenkomst te onderzoeken, na te gaan wat er in de praktijk van terechtkomt, een benchmarking te doen met andere Belgische en buitenlandse overheidsinstellingen en mogelijke verbeteringen te suggereren. Dat auditcontract werd toevertrouwd aan de Brusselse vestiging van het Deense Ramboll Management, dat zich toelegt op adviesverlening aan de overheidssector. Ramboll doet een beroep op twee toeleveranciers: het advocatenkantoor Simon Brown en it-audit specialist ICT Control (waarvan Georges Ataya vennoot-zaakvoerder is).