De botnet, een netwerk van op afstand bediende gekaapte pc's, probeert de sites van Wordpress-gebruikers over te nemen door middel van de username 'admin' en voor de hand liggende wachtwoorden zoals '123456'. Dat meldt de BBC.

Matt Mullenweg, oprichter van Wordpress, bevestigt de aanval op zijn blog. Hij raadt aan om de onlangs gelanceerde loginmethode met dubbele authenticatie en een persoonlijk geheim nummer te gebruiken alsook de laatste versie van Wordpress te installeren. Uiteraard kiezen gebruikers ook best niet voor de username 'admin' en maken ze hun paswoord best zo ingewikkeld mogelijk.

Wordpress is een van de populairste platformen om websites te maken. Volgens een onderzoek van W3Techs is 17 procent (bijna een vijfde) van alle websites gemaakt met Wordpress.

De botnet, een netwerk van op afstand bediende gekaapte pc's, probeert de sites van Wordpress-gebruikers over te nemen door middel van de username 'admin' en voor de hand liggende wachtwoorden zoals '123456'. Dat meldt de BBC. Matt Mullenweg, oprichter van Wordpress, bevestigt de aanval op zijn blog. Hij raadt aan om de onlangs gelanceerde loginmethode met dubbele authenticatie en een persoonlijk geheim nummer te gebruiken alsook de laatste versie van Wordpress te installeren. Uiteraard kiezen gebruikers ook best niet voor de username 'admin' en maken ze hun paswoord best zo ingewikkeld mogelijk. Wordpress is een van de populairste platformen om websites te maken. Volgens een onderzoek van W3Techs is 17 procent (bijna een vijfde) van alle websites gemaakt met Wordpress.