De raad van bestuur van het technologische onderzoekscentrum IMEC heeft Luc Van den hove benoemd als algemeen directeur en ceo.

Van den hove volgt op 1 juli Gilbert Declerck op, die het onderzoekscentrum 10 jaar leidde. Declerck blijft actief bij IMEC als executive officer. Hij zal de strategische relaties met de overheid en de industrie onderhouden en strategisch advies verlenen.

Van den hove is zijn hele carrière actief geweest bij IMEC. Gestart als teamleider in het onderzoek naar silicium- en interconnecttechnologieën, bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij IMEC. Sinds 2007 is hij Executive Vice President en COO (Chief Operating Officer).

IMEC in Heverlee is het grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in Europa in nanotechnologie en nano-elektronica. Er werken momenteel meer dan 1.650 onderzoekers van over de hele wereld. In 2008 werd een omzet van 270 miljoen euro gerealiseerd. IMEC viert dezer dagen haar 25ste verjaardag met het IMEC Technology Forum, een congres dat van 2 tot 4 juni in Brussel plaats vindt.

Bron: Belga

De raad van bestuur van het technologische onderzoekscentrum IMEC heeft Luc Van den hove benoemd als algemeen directeur en ceo. Van den hove volgt op 1 juli Gilbert Declerck op, die het onderzoekscentrum 10 jaar leidde. Declerck blijft actief bij IMEC als executive officer. Hij zal de strategische relaties met de overheid en de industrie onderhouden en strategisch advies verlenen. Van den hove is zijn hele carrière actief geweest bij IMEC. Gestart als teamleider in het onderzoek naar silicium- en interconnecttechnologieën, bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij IMEC. Sinds 2007 is hij Executive Vice President en COO (Chief Operating Officer). IMEC in Heverlee is het grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in Europa in nanotechnologie en nano-elektronica. Er werken momenteel meer dan 1.650 onderzoekers van over de hele wereld. In 2008 werd een omzet van 270 miljoen euro gerealiseerd. IMEC viert dezer dagen haar 25ste verjaardag met het IMEC Technology Forum, een congres dat van 2 tot 4 juni in Brussel plaats vindt. Bron: Belga