De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV gaat de Open Transport Network-business (OTN) van Nokia Siemens Networks overnemen. OTN is een ontwikkeling van het vroegere Siemens-Atea uit Herentals. Het zorgt voor breedbandoplossingen over glasvezel.

Nokia Siemens Networks noemt het een goede manier om zich op z'n kerncompetenties te richten. Tegen eind dit jaar wil het bedrijf 2 miljard euro aan synergieën realiseren. "GIMV zal de leidinggevende rol van OTN in de sector vrijwaren door verdere toekomstgerichte investeringen", klinkt het in een persbericht. "Dit moet de nieuwe onderneming in staat stellen om verder te groeien." Nokia Siemens Networks zegt ook verder OTN-producten verkopen via rechtstreekse kanalen en zijn netwerk van Value Added Reseller openstellen voor OTN.

Na voltooiing van de transactie, die wordt verwacht "in het tweede kwartaal van 2008", zullen Nokia Siemens Networks en GIMV het OTN-team van ongeveer 80 medewerkers overdragen aan een nieuw op te richten bedrijf met GIMV als meerderheidsaandeelhouder. De directie en werknemers van OTN krijgen de mogelijkheid om in deze op te richten vennootschap te participeren. De geplande overdracht omvat sleutelfuncties in O&O, productie, verkoop, technische ondersteuning, financiën evenals in Product and Program Management.

De eerste prioriteit voor GIMV is om een soepele overgang voor OTN te realiseren. "We zullen alle bestaande klant-en leveranciersverplichtingen van OTN honoreren," zegt Bart Diels, Investment Director van GIMV. "Dit zal de bestaande klantrelaties in stand houden en het pad voor verdere groei effenen."

Samen met de directie en de medewerkers van OTN, zegt GIMV het zelfstandig bedrijf te willen "laten groeien door te investeren in de productportefeuille, de verkoop en distributie meer armslag te geven en de ontbrekende schakels in de ondersteunende functies op te vullen. Om de toekomstige leiderspositie van het nieuwe bedrijf te verzekeren kunnen naast deze focus op interne groei ook add-on acquisities worden onderzocht."

OTN heeft onder meer de NMBS en Electrabel als grote klanten, naast de haven van Antwerpen (met Integan), de Rotterdam Trammaatschappij, Shanghai Metro en Bangkok Transit Systems.

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV gaat de Open Transport Network-business (OTN) van Nokia Siemens Networks overnemen. OTN is een ontwikkeling van het vroegere Siemens-Atea uit Herentals. Het zorgt voor breedbandoplossingen over glasvezel. Nokia Siemens Networks noemt het een goede manier om zich op z'n kerncompetenties te richten. Tegen eind dit jaar wil het bedrijf 2 miljard euro aan synergieën realiseren. "GIMV zal de leidinggevende rol van OTN in de sector vrijwaren door verdere toekomstgerichte investeringen", klinkt het in een persbericht. "Dit moet de nieuwe onderneming in staat stellen om verder te groeien." Nokia Siemens Networks zegt ook verder OTN-producten verkopen via rechtstreekse kanalen en zijn netwerk van Value Added Reseller openstellen voor OTN. Na voltooiing van de transactie, die wordt verwacht "in het tweede kwartaal van 2008", zullen Nokia Siemens Networks en GIMV het OTN-team van ongeveer 80 medewerkers overdragen aan een nieuw op te richten bedrijf met GIMV als meerderheidsaandeelhouder. De directie en werknemers van OTN krijgen de mogelijkheid om in deze op te richten vennootschap te participeren. De geplande overdracht omvat sleutelfuncties in O&O, productie, verkoop, technische ondersteuning, financiën evenals in Product and Program Management. De eerste prioriteit voor GIMV is om een soepele overgang voor OTN te realiseren. "We zullen alle bestaande klant-en leveranciersverplichtingen van OTN honoreren," zegt Bart Diels, Investment Director van GIMV. "Dit zal de bestaande klantrelaties in stand houden en het pad voor verdere groei effenen." Samen met de directie en de medewerkers van OTN, zegt GIMV het zelfstandig bedrijf te willen "laten groeien door te investeren in de productportefeuille, de verkoop en distributie meer armslag te geven en de ontbrekende schakels in de ondersteunende functies op te vullen. Om de toekomstige leiderspositie van het nieuwe bedrijf te verzekeren kunnen naast deze focus op interne groei ook add-on acquisities worden onderzocht." OTN heeft onder meer de NMBS en Electrabel als grote klanten, naast de haven van Antwerpen (met Integan), de Rotterdam Trammaatschappij, Shanghai Metro en Bangkok Transit Systems.