De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv heeft vorig boekjaar afgesloten met een nettoverlies van 322,3 miljoen euro, tegen 161,4 miljoen euro nettowinst een jaar eerder.

Dat komt vooral door niet-gerealiseerde minwaarden op de portefeuille en weerhoudt Gimv er niet van een brutodividend van 2,36 euro per aandeel voorop te stellen, zo blijkt uit een persbericht. Het nettoverlies is hoger dan de analistenverwachting van 284,4 miljoen euro. De niet-gerealiseerde minwaarden bedroegen in totaal 333,3 miljoen euro en besloegen alle activiteiten. Daarnaast werd een provisie opgenomen van 19,6 miljoen euro. Toch werden ook meerwaarden geboekt voor in totaal 44,1 miljoen euro.

Het operationeel verlies kwam uit op 12,7 miljoen euro, tegen een operationeel verlies van 9,4 miljoen euro vorig boekjaar. Het financieel resultaat ging met 27,1 miljoen euro in het rood. Dat is volledig toe te schrijven aan de afwaardering van 36,3 miljoen euro op de CDO-portefeuille waarin Gimv belegd heeft. De boekwaarde van de CDO's bedraagt nu nog 1,3 miljoen euro.

Per einde maart werd de portefeuille gewaardeerd op 578,2 miljoen euro. De netto kaspositie bedroeg 382,8 miljoen euro. De kasmiddelen, samen met de middelen van derden in door Gimv beheerde fondsen, levert een totale investeringscapaciteit op van bijna 1 miljard euro.

Bron: Belga

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv heeft vorig boekjaar afgesloten met een nettoverlies van 322,3 miljoen euro, tegen 161,4 miljoen euro nettowinst een jaar eerder. Dat komt vooral door niet-gerealiseerde minwaarden op de portefeuille en weerhoudt Gimv er niet van een brutodividend van 2,36 euro per aandeel voorop te stellen, zo blijkt uit een persbericht. Het nettoverlies is hoger dan de analistenverwachting van 284,4 miljoen euro. De niet-gerealiseerde minwaarden bedroegen in totaal 333,3 miljoen euro en besloegen alle activiteiten. Daarnaast werd een provisie opgenomen van 19,6 miljoen euro. Toch werden ook meerwaarden geboekt voor in totaal 44,1 miljoen euro. Het operationeel verlies kwam uit op 12,7 miljoen euro, tegen een operationeel verlies van 9,4 miljoen euro vorig boekjaar. Het financieel resultaat ging met 27,1 miljoen euro in het rood. Dat is volledig toe te schrijven aan de afwaardering van 36,3 miljoen euro op de CDO-portefeuille waarin Gimv belegd heeft. De boekwaarde van de CDO's bedraagt nu nog 1,3 miljoen euro. Per einde maart werd de portefeuille gewaardeerd op 578,2 miljoen euro. De netto kaspositie bedroeg 382,8 miljoen euro. De kasmiddelen, samen met de middelen van derden in door Gimv beheerde fondsen, levert een totale investeringscapaciteit op van bijna 1 miljard euro. Bron: Belga