De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv investeert via het Gimv-XL fonds 19 miljoen euro in het Belgische XL Video, dat gespecialiseerd is in reusachtige videoschermen.

De investering bestaat uit een kapitaalverhoging en een overname van bestaande aandelen. Het Gimv-XL-fonds neemt een belang van 47 procent in XL Video en wordt zo de grootste aandeelhouder. Volgens Peter Maenhout van het Gimv-XL fonds is XL Video, dat een hoofdkwartier heeft in Oostende, binnen zijn sector "absolute wereldfaam". Hij is ervan overtuigd dat het bedrijf nog veel groeimogelijkheden heeft.

XL Video werd opgericht in 1996 en verhuurt grote videoschermen voor grote concerttours, handelsbeurzen, tv-shows, sport- en andere evenementen. Het bedrijf heeft vestigingen in Oostende en Gent, maar is ook buiten België aanwezig: in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden en China. De groep realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van 71 miljoen euro en geeft werk aan ongeveer 200 mensen.

Verwacht wordt dat de transactie in de komende maanden zal worden afgerond.

Bron: Belga

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv investeert via het Gimv-XL fonds 19 miljoen euro in het Belgische XL Video, dat gespecialiseerd is in reusachtige videoschermen. De investering bestaat uit een kapitaalverhoging en een overname van bestaande aandelen. Het Gimv-XL-fonds neemt een belang van 47 procent in XL Video en wordt zo de grootste aandeelhouder. Volgens Peter Maenhout van het Gimv-XL fonds is XL Video, dat een hoofdkwartier heeft in Oostende, binnen zijn sector "absolute wereldfaam". Hij is ervan overtuigd dat het bedrijf nog veel groeimogelijkheden heeft. XL Video werd opgericht in 1996 en verhuurt grote videoschermen voor grote concerttours, handelsbeurzen, tv-shows, sport- en andere evenementen. Het bedrijf heeft vestigingen in Oostende en Gent, maar is ook buiten België aanwezig: in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden en China. De groep realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van 71 miljoen euro en geeft werk aan ongeveer 200 mensen. Verwacht wordt dat de transactie in de komende maanden zal worden afgerond. Bron: Belga