De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv investeert samen met de bestaande aandeelhouders en oprichter Pierre Chappaz 17,3 miljoen euro in het Franse Ebuzzing. Gimv neemt 10 miljoen euro voor haar rekening.

Ebuzzing, een voormalig onderdeel van de Wikio Group, is samen met Overblog één van de leidende blogplatformen in Europa met meer dan 28 miljoen unieke bezoekers per maand. De firma biedt bedrijven marketingoplossingen waarmee ze hun merken in de sociale media kunnen promoten, met name door het verspreiden van reclamefilmpjes.

Het Franse bedrijf, opgericht in 2005 en met kantoren in Bazel, Hamburg, Dusseldorf, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Madrid, Toulouse en Rome, draaide in 2010 een omzet van 10,4 miljoen euro en verwacht dat die dit jaar zal oplopen tot ruim 17,3 miljoen dollar. De groep telt ruim 160 medewerkers.

Ebuzzing voerde onlangs een reeks van acht fusies en overnames door. De laatste vond plaats in juni 2011: Trigami, een belangrijk platform voor sociale marketing in de Duitstalige landen. "Vandaag kunnen we dankzij de extra middelen nieuwe kansen voor ontwikkeling grijpen", stelt Pierre Chappaz in een persmededeling.

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv investeert samen met de bestaande aandeelhouders en oprichter Pierre Chappaz 17,3 miljoen euro in het Franse Ebuzzing. Gimv neemt 10 miljoen euro voor haar rekening. Ebuzzing, een voormalig onderdeel van de Wikio Group, is samen met Overblog één van de leidende blogplatformen in Europa met meer dan 28 miljoen unieke bezoekers per maand. De firma biedt bedrijven marketingoplossingen waarmee ze hun merken in de sociale media kunnen promoten, met name door het verspreiden van reclamefilmpjes. Het Franse bedrijf, opgericht in 2005 en met kantoren in Bazel, Hamburg, Dusseldorf, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Madrid, Toulouse en Rome, draaide in 2010 een omzet van 10,4 miljoen euro en verwacht dat die dit jaar zal oplopen tot ruim 17,3 miljoen dollar. De groep telt ruim 160 medewerkers. Ebuzzing voerde onlangs een reeks van acht fusies en overnames door. De laatste vond plaats in juni 2011: Trigami, een belangrijk platform voor sociale marketing in de Duitstalige landen. "Vandaag kunnen we dankzij de extra middelen nieuwe kansen voor ontwikkeling grijpen", stelt Pierre Chappaz in een persmededeling.