De Britse specialist in performance management Psytechnics wordt overgenomen door het Amerikaanse Netscout Systems.

Psytechnics, dat opgericht is in 2000, levert performance managementtechnologie om realtime zicht te krijgen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van spraak- en videodiensten, zoals de eindgebruiker die ervaart. Het bedrijf beheert zo meer dan een miljoen ip-telefoniegebruikers in de VS en Europa. Bij Psytechnics werken 28 mensen.

Het bedrijf, waarin de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv sinds 2004 een participatie had, wordt overgenomen door het Amerikaanse Netscout. Die firma houdt zich bezig met 'Unified Service Delivery Management', dat is technologie om de goede werking en kwaliteit van de applicaties en diensten te garanderen die via het netwerk lopen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van ruim 260 miljoen euro met 791 mensen.

Financiële details van de transacties zijn niet bekendgemaakt.

De Britse specialist in performance management Psytechnics wordt overgenomen door het Amerikaanse Netscout Systems. Psytechnics, dat opgericht is in 2000, levert performance managementtechnologie om realtime zicht te krijgen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van spraak- en videodiensten, zoals de eindgebruiker die ervaart. Het bedrijf beheert zo meer dan een miljoen ip-telefoniegebruikers in de VS en Europa. Bij Psytechnics werken 28 mensen. Het bedrijf, waarin de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv sinds 2004 een participatie had, wordt overgenomen door het Amerikaanse Netscout. Die firma houdt zich bezig met 'Unified Service Delivery Management', dat is technologie om de goede werking en kwaliteit van de applicaties en diensten te garanderen die via het netwerk lopen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van ruim 260 miljoen euro met 791 mensen. Financiële details van de transacties zijn niet bekendgemaakt.