Het telecombedrijf maakt vandaag de details van zijn glasvezelsamenwerking met netbeheerder Fluvius bekend maar wijzigt de komende jaren ook zijn dividendbeleid: een combo die beleggers duidelijk niet kunnen bekoren.

Samen met Fluvius richt Telenet een nieuw infrastructuurbedrijf op om glasvezel uit te rollen in Vlaanderen. Ze investeren 2 miljard euro om 78 procent van Vlaanderen tegen 2038 te voorzien van glasvezel, waarvan het gros in de komende acht jaar.

Wegens de hoge investeringsuitgaven en om de schuldgraad te beperken, besliste Telenet om de dividenddrempel van 2023 tot 2029 te verlagen tot 1 euro bruto. De voorbije jaren hanteerde de telecomoperator een dividend van minstens 2,75 euro.

Het telecombedrijf maakt vandaag de details van zijn glasvezelsamenwerking met netbeheerder Fluvius bekend maar wijzigt de komende jaren ook zijn dividendbeleid: een combo die beleggers duidelijk niet kunnen bekoren.Samen met Fluvius richt Telenet een nieuw infrastructuurbedrijf op om glasvezel uit te rollen in Vlaanderen. Ze investeren 2 miljard euro om 78 procent van Vlaanderen tegen 2038 te voorzien van glasvezel, waarvan het gros in de komende acht jaar.Wegens de hoge investeringsuitgaven en om de schuldgraad te beperken, besliste Telenet om de dividenddrempel van 2023 tot 2029 te verlagen tot 1 euro bruto. De voorbije jaren hanteerde de telecomoperator een dividend van minstens 2,75 euro.