BBned, GlasvezelNet Amsterdam (GNA) en InterNLnet hebben een 1 gigabit glasvezelverbinding gedemonstreerd. Tegen 2010 zou die snelheid al beschikbaar zijn.

Met deze demonstratie willen de partijen die samen verantwoordelijk zijn voor het glasvezelnetwerk in Amsterdam, duidelijk maken dat glasvezel geschikt is voor aanzienlijk hogere snelheden dan diegene die nu geboden worden. Het consortium van bedrijven maakt zich sterk dat binnen twee jaar de duizelingwekkende snelheid van 1 gigabit al aan de consumenten kan aangeboden worden.

Nog volgens de bedrijven is zo'n hoge snelheid een noodzaak om meer HD-televisiekanalen te kunnen aanbieden in volwaardige kwaliteit (tot 24 Mbit per kanaal) - zeker wanneer er meerdere televisies in een gezin zijn. Wanneer tegelijk vier kanalen bekeken of opgenomen worden, zou een pijplijn van 100 Mbit dus al helemaal vol zitten.

Vanaf begin volgend jaar zullen in Amsterdam modems geleverd worden die overweg kunnen met 1 gigabit. Een jaar later zouden de eerste netwerkaanpassingen al achter de rug moeten zijn, en zouden de eerste klanten ook écht van de 1 gigabit snelheid kunnen profiteren.

BBned, GlasvezelNet Amsterdam (GNA) en InterNLnet hebben een 1 gigabit glasvezelverbinding gedemonstreerd. Tegen 2010 zou die snelheid al beschikbaar zijn. Met deze demonstratie willen de partijen die samen verantwoordelijk zijn voor het glasvezelnetwerk in Amsterdam, duidelijk maken dat glasvezel geschikt is voor aanzienlijk hogere snelheden dan diegene die nu geboden worden. Het consortium van bedrijven maakt zich sterk dat binnen twee jaar de duizelingwekkende snelheid van 1 gigabit al aan de consumenten kan aangeboden worden. Nog volgens de bedrijven is zo'n hoge snelheid een noodzaak om meer HD-televisiekanalen te kunnen aanbieden in volwaardige kwaliteit (tot 24 Mbit per kanaal) - zeker wanneer er meerdere televisies in een gezin zijn. Wanneer tegelijk vier kanalen bekeken of opgenomen worden, zou een pijplijn van 100 Mbit dus al helemaal vol zitten. Vanaf begin volgend jaar zullen in Amsterdam modems geleverd worden die overweg kunnen met 1 gigabit. Een jaar later zouden de eerste netwerkaanpassingen al achter de rug moeten zijn, en zouden de eerste klanten ook écht van de 1 gigabit snelheid kunnen profiteren.