Het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) heeft Coda Financials gekozen voor de automatisering van de interne financiële processen. Oracle is de pineut.

Coda, onderdeel van Unit 4 Agresso, zal zijn financiële software Coda Financials implementeren bij 28 scholengroepen van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!), die 780 scholen overkoepelen.

GO! was al een tijd op zoek naar een softwarebedrijf dat de automatisering van de interne financiële processen kon begeleiden. Nochtans werkte de organisatie al sinds de eeuwwisseling met Oracle Financials, destijds geïmplementeerd door PriceWaterhouseCoopers, en had ze zich daarvoor ook intensieve opleidingsinspanningen getroost.

"De vervanging was een verplichting geworden", legt Els Vermeulen uit, afdelingshoofd Financiën bij GO!. "We hadden doorheen de jaren geen updates uitgevoerd van Oracle Financials. Plots kregen we de melding dat onze oude versie niet meer ondersteund werd en dat we moesten updaten." GO! moest daarom dus een aanbesteding uitschrijven, maar daar kwam maar 1 Oracle-implementator op af. De prijs ervan bleek moeilijk te slikken. "Oracle had ons pakket gecustomiseerd op onze noden en met een migratie naar een nieuw pakket met meer mogelijkheden moest dat natuurlijk allemaal worden meegenomen. Vandaar waarschijnlijk de hoge prijs", aldus nog Vermeulen.

Onderhandelen met één leverancier was geen optie, dus koos GO! ervoor een volledig nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor een financieel pakket. 9 firma's reageerden, Coda haalde het uiteindelijk van tegenspelers als Exact en Delaware.

"Het grote voordeel is dat het systeem heel erg flexibel is", geeft Vermeulen nog mee. "Je hebt er geen implementator voor nodig. Je kan gewoon zelf aanklikken welke zaken je nodig hebt. Natuurlijk zijn daarvoor wel interne ict'ers nodig. Maar bij Oracle moesten we, bij wijze van spreken, voor elke komma iemand bellen om iets aan te passen. Daar kwam dan weer een offerte aan te pas, enzovoort. Nu kunnen we eerst zelf proberen, alvorens iets te veranderen."

De doelstelling is om op 1 januari 2009 alle scholengroep, en dus onrechtstreeks ook de scholen, op Coda te krijgen. "Nu, dat is een erg ambitieuze doelstelling", grinnikt Vermeulen. Over de omvang van het contract wil ze weinig kwijt, behalve dat het om "heel veel geld" gaat. "Laten we zeggen: zeker boven het miljoen euro."

Het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) heeft Coda Financials gekozen voor de automatisering van de interne financiële processen. Oracle is de pineut. Coda, onderdeel van Unit 4 Agresso, zal zijn financiële software Coda Financials implementeren bij 28 scholengroepen van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!), die 780 scholen overkoepelen. GO! was al een tijd op zoek naar een softwarebedrijf dat de automatisering van de interne financiële processen kon begeleiden. Nochtans werkte de organisatie al sinds de eeuwwisseling met Oracle Financials, destijds geïmplementeerd door PriceWaterhouseCoopers, en had ze zich daarvoor ook intensieve opleidingsinspanningen getroost. "De vervanging was een verplichting geworden", legt Els Vermeulen uit, afdelingshoofd Financiën bij GO!. "We hadden doorheen de jaren geen updates uitgevoerd van Oracle Financials. Plots kregen we de melding dat onze oude versie niet meer ondersteund werd en dat we moesten updaten." GO! moest daarom dus een aanbesteding uitschrijven, maar daar kwam maar 1 Oracle-implementator op af. De prijs ervan bleek moeilijk te slikken. "Oracle had ons pakket gecustomiseerd op onze noden en met een migratie naar een nieuw pakket met meer mogelijkheden moest dat natuurlijk allemaal worden meegenomen. Vandaar waarschijnlijk de hoge prijs", aldus nog Vermeulen. Onderhandelen met één leverancier was geen optie, dus koos GO! ervoor een volledig nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor een financieel pakket. 9 firma's reageerden, Coda haalde het uiteindelijk van tegenspelers als Exact en Delaware. "Het grote voordeel is dat het systeem heel erg flexibel is", geeft Vermeulen nog mee. "Je hebt er geen implementator voor nodig. Je kan gewoon zelf aanklikken welke zaken je nodig hebt. Natuurlijk zijn daarvoor wel interne ict'ers nodig. Maar bij Oracle moesten we, bij wijze van spreken, voor elke komma iemand bellen om iets aan te passen. Daar kwam dan weer een offerte aan te pas, enzovoort. Nu kunnen we eerst zelf proberen, alvorens iets te veranderen." De doelstelling is om op 1 januari 2009 alle scholengroep, en dus onrechtstreeks ook de scholen, op Coda te krijgen. "Nu, dat is een erg ambitieuze doelstelling", grinnikt Vermeulen. Over de omvang van het contract wil ze weinig kwijt, behalve dat het om "heel veel geld" gaat. "Laten we zeggen: zeker boven het miljoen euro."