De Duitse producent van 'business infrastructure'-software SoftwareAG noteerde in 2008 zowel een omzetgroei als een hoger netto inkomen, en behoudt goede vooruitzichten voor 2009.

In 2008 boekte SoftwareAG een omzet van 720,6 miljoen euro (+16 procent ten opzichte van het jaar voordien), met een groei voor zowel zijn klassieke producten (Adabas, Natural) (+6%) als het overgenomen webMethods (+33%). De nettowinst steeg met 31 procent tot 115,9 miljoen euro. Ook het vierde kwartaal bleek succesvol, met een groei van 14 procent.

De goede cijfers blijken onder meer het gevolg van successen op de Braziliaanse markt. Ceo Karl-Heinz Streibich wijst tevens op de duidelijke voordelen die zijn producten bieden aan bedrijven in moeilijke tijden als vandaag. Hoewel voorzichtiger dan voorgaande jaren omwille van de crisis, stelt Streibich toch ook voor 2009 een groei met 4 tot 6 procent in het vooruitzicht. Hiervoor zullen de markten in Brazilië en Japan verder worden ontwikkeld, terwijl ook de consulting- en verkoopsactiviteiten rond de webMethods producten worden opgevoerd.

De Duitse producent van 'business infrastructure'-software SoftwareAG noteerde in 2008 zowel een omzetgroei als een hoger netto inkomen, en behoudt goede vooruitzichten voor 2009. In 2008 boekte SoftwareAG een omzet van 720,6 miljoen euro (+16 procent ten opzichte van het jaar voordien), met een groei voor zowel zijn klassieke producten (Adabas, Natural) (+6%) als het overgenomen webMethods (+33%). De nettowinst steeg met 31 procent tot 115,9 miljoen euro. Ook het vierde kwartaal bleek succesvol, met een groei van 14 procent. De goede cijfers blijken onder meer het gevolg van successen op de Braziliaanse markt. Ceo Karl-Heinz Streibich wijst tevens op de duidelijke voordelen die zijn producten bieden aan bedrijven in moeilijke tijden als vandaag. Hoewel voorzichtiger dan voorgaande jaren omwille van de crisis, stelt Streibich toch ook voor 2009 een groei met 4 tot 6 procent in het vooruitzicht. Hiervoor zullen de markten in Brazilië en Japan verder worden ontwikkeld, terwijl ook de consulting- en verkoopsactiviteiten rond de webMethods producten worden opgevoerd.