Goed nieuws: Netflix laat je nu video's downloaden en offline kijken

30/11/16 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:41

Netflix heeft woensdag aangekondigd dat er een offlinefunctie beschikbaar komt. Zo zijn de video's ook zonder internetverbinding te kijken.

Goed nieuws: Netflix laat je nu video's downloaden en offline kijken

Netflix-CEO Reed Hastings © Reuters

'Veel mensen kijken Netflix thuis, maar we horen ook vaak dat mensen Stranger Things verder in het vliegtuig en op andere plekken waar het internet gelimiteerd is willen bingewatchen', klinkt het in een statement. Door eerst op een wifi-netwerk te downloaden ontlast je bovendien je databundel onderweg.

Tot nu toe wilde Netflix dit nog niet beschikbaar maken, omdat het bedrijf er vanuit ging dat een goede internetverbinding overal wel beschikbaar zou moeten zijn. Maar omdat het bedrijf tegenwoordig in 190 landen beschikbaar is, kan dat niet meer altijd gesteld worden. Want zelfs in ons land heb je niet altijd voldoende bereik voor videostreaming.

Niet alle films en series zijn meteen te downloaden, maar Netflix zegt dat er steeds meer bij komen.Orange is The New Black, Narcos en The Crown zijn nu in ieder geval al beschikbaar.

Om in de app te kunnen downloaden moet een update uitgevoerd worden, die vandaag beschikbaar komt in de App Store en Play Store.

Lees meer over:

Onze partners