De Meta 2 development kit bevat een helm en een software ontwikkelaarskit. Net zoals bij Hololens projecteert de headset virtuele voorwerpen waarmee je met je handen kan interageren. Er is een gezichtsveld van 90 graden (diagonaal) en een HD-resolutie van 2560X1440 pixels. Vooraan vinden we een 720p camera.

Ontwikkelaars die met het product aan de slag willen gaan kunnen er eentje bestellen voor 949 dollar, die wordt vanaf het derde kwartaal geleverd.

Meta 2, .
Meta 2 © .

Waarom zoveel goedkoper?

De Meta 2 is de opvolger van een eerste basisversie vorig jaar. Maar het design doet ons vooral sterk denken aan de HoloLens van Microsoft. De Meta 2 is daarbij een stuk goedkoper dan de 3000 dollar die je voor HoloLens (als preorder ontwikkelaarsversie) bestelt.

Dat komt omdat de Meta 2 geen standalone toestel is, maar via een 3 meter lange kabel steeds moet verbonden worden met je pc. Dat maakt dat de helm zelf niet moet worden uitgerust met batterijen en een eigen grafische processor, wat een pak scheelt in productie- en ontwikkelkosten.

De Meta 2 development kit bevat een helm en een software ontwikkelaarskit. Net zoals bij Hololens projecteert de headset virtuele voorwerpen waarmee je met je handen kan interageren. Er is een gezichtsveld van 90 graden (diagonaal) en een HD-resolutie van 2560X1440 pixels. Vooraan vinden we een 720p camera.Ontwikkelaars die met het product aan de slag willen gaan kunnen er eentje bestellen voor 949 dollar, die wordt vanaf het derde kwartaal geleverd.Waarom zoveel goedkoper?De Meta 2 is de opvolger van een eerste basisversie vorig jaar. Maar het design doet ons vooral sterk denken aan de HoloLens van Microsoft. De Meta 2 is daarbij een stuk goedkoper dan de 3000 dollar die je voor HoloLens (als preorder ontwikkelaarsversie) bestelt.Dat komt omdat de Meta 2 geen standalone toestel is, maar via een 3 meter lange kabel steeds moet verbonden worden met je pc. Dat maakt dat de helm zelf niet moet worden uitgerust met batterijen en een eigen grafische processor, wat een pak scheelt in productie- en ontwikkelkosten.