Vanaf heden bieden de Duitse Apple Store en de Britse telecomprovider O2 een iPhone 5C van 8GB aan. De Duitse webwinkel verkoopt het model voor 549 euro, de Britse voor 409,99 pond (omgerekend bijna 490 euro).

De goedkoopste 5C bij ons bedraagt 599 euro en heeft 16 GB geheugen. Of en wanneer de 8GB-variant van de 5C ook bij ons in de verkoop zal gaan, is nog niet duidelijk. "We hebben daarover nog niets beslist. Het is nog in onderzoek", laat Mobistar, commercieel partner van Apple, weten.

Het instapmodel voor België is nog altijd de iPhone 4S van 8GB, die te koop is voor 399 euro. De vraag is of dit model beschikbaar blijft eens er ook bij ons een iPhone 5C met 8GB opslag is. In de Duitse Apple Store en bij O2 is dit voorlopig wel nog het geval.

Wellicht komt Apple met een goedkopere iPhone 5C aanzetten om de verkoop van het toestel op te krikken. Die zou immers fors onder die van de iPhone 5S blijven, onder meer omdat het prijsverschil tussen de twee toestellen te gering is.

Vanaf heden bieden de Duitse Apple Store en de Britse telecomprovider O2 een iPhone 5C van 8GB aan. De Duitse webwinkel verkoopt het model voor 549 euro, de Britse voor 409,99 pond (omgerekend bijna 490 euro). De goedkoopste 5C bij ons bedraagt 599 euro en heeft 16 GB geheugen. Of en wanneer de 8GB-variant van de 5C ook bij ons in de verkoop zal gaan, is nog niet duidelijk. "We hebben daarover nog niets beslist. Het is nog in onderzoek", laat Mobistar, commercieel partner van Apple, weten.Het instapmodel voor België is nog altijd de iPhone 4S van 8GB, die te koop is voor 399 euro. De vraag is of dit model beschikbaar blijft eens er ook bij ons een iPhone 5C met 8GB opslag is. In de Duitse Apple Store en bij O2 is dit voorlopig wel nog het geval.Wellicht komt Apple met een goedkopere iPhone 5C aanzetten om de verkoop van het toestel op te krikken. Die zou immers fors onder die van de iPhone 5S blijven, onder meer omdat het prijsverschil tussen de twee toestellen te gering is.