Spraakassistenten als de Amazon Echo en Google Home zijn nog niet echt vlot te krijgen in ons land, maar wie het al wil weten: die van Google is op dit moment de slimste. Dat moet blijken uit een 'smart speaker quiz' van digitaal marketingbureau Stone Temple.

Voor de quiz stelde het bedrijf 5.000 vragen aan vijf assistenten: Amazon's Alexa, Microsoft's Cortana, Apple's Siri, Google Assistant op Google Home en Google Assistant op de smartphone. Daaruit moet blijken dat Google de meeste vragen probeert te beantwoorden, en dat het dat ook doet met de beste accuraatheid. Interessant is dat de Assistant op de telefoon het beter deed dan dezelfde assistent op een speciale smart speaker. Microsoft behaalde in de quiz de tweede plaats, met Alexa en Siri daar een eind achter.

De resultaten van de smart speaker quiz, Stone Temple
De resultaten van de smart speaker quiz © Stone Temple

Het bedrijf deed dezelfde test trouwens een jaar eerder, en daaruit blijkt wel dat Alexa met rasse schreden slimmer wordt. De spraakassistent kon twee keer zoveel vragen beantwoorden als in 2017. Microsoft's Cortana ging ook vooruit, terwijl Google relatief stabiel blijft aan de top.

Van de antwoorden die de assistenten gaven, was meer dan 80 procent juist. Volgens Stone Temple zitten bij doe overige 20 procent trouwens niet alleen echt foute antwoorden, maar ook antwoorden die niet volledig zijn.

Spraakassistenten als de Amazon Echo en Google Home zijn nog niet echt vlot te krijgen in ons land, maar wie het al wil weten: die van Google is op dit moment de slimste. Dat moet blijken uit een 'smart speaker quiz' van digitaal marketingbureau Stone Temple. Voor de quiz stelde het bedrijf 5.000 vragen aan vijf assistenten: Amazon's Alexa, Microsoft's Cortana, Apple's Siri, Google Assistant op Google Home en Google Assistant op de smartphone. Daaruit moet blijken dat Google de meeste vragen probeert te beantwoorden, en dat het dat ook doet met de beste accuraatheid. Interessant is dat de Assistant op de telefoon het beter deed dan dezelfde assistent op een speciale smart speaker. Microsoft behaalde in de quiz de tweede plaats, met Alexa en Siri daar een eind achter. Het bedrijf deed dezelfde test trouwens een jaar eerder, en daaruit blijkt wel dat Alexa met rasse schreden slimmer wordt. De spraakassistent kon twee keer zoveel vragen beantwoorden als in 2017. Microsoft's Cortana ging ook vooruit, terwijl Google relatief stabiel blijft aan de top. Van de antwoorden die de assistenten gaven, was meer dan 80 procent juist. Volgens Stone Temple zitten bij doe overige 20 procent trouwens niet alleen echt foute antwoorden, maar ook antwoorden die niet volledig zijn.