De aanpassing werd in oktober al naar ontwikkelaars gecommuniceerd, maar met de deadline nabij doet Google een nieuwe oproep. Apps die niet worden aangepast, worden immers verwijderd.

Google voert de aanpassing door om de privacy van gebruikers beter te beschermen. Verschillende apps vragen toestemming tot de bel- en sms-gegevens terwijl ze die niet of amper nodig hebben en de privacyschandalen van het afgelopen jaar (met Facebook's Cambridge Analytica-schandaal op kop) hebben gebruikers gevoeliger gemaakt voor de kwestie.

Ontwikkelaars die de functie toch willen behouden, moeten voortaan toestemming vragen aan Google. Die zal de apps, denk maar aan smartwatch-toepassingen die je telefoongesprekken naar je horloge doorsturen, controleren en goedkeuren alvorens ze toe te laten in de Play Store.

De aanpassing werd in oktober al naar ontwikkelaars gecommuniceerd, maar met de deadline nabij doet Google een nieuwe oproep. Apps die niet worden aangepast, worden immers verwijderd.Google voert de aanpassing door om de privacy van gebruikers beter te beschermen. Verschillende apps vragen toestemming tot de bel- en sms-gegevens terwijl ze die niet of amper nodig hebben en de privacyschandalen van het afgelopen jaar (met Facebook's Cambridge Analytica-schandaal op kop) hebben gebruikers gevoeliger gemaakt voor de kwestie.Ontwikkelaars die de functie toch willen behouden, moeten voortaan toestemming vragen aan Google. Die zal de apps, denk maar aan smartwatch-toepassingen die je telefoongesprekken naar je horloge doorsturen, controleren en goedkeuren alvorens ze toe te laten in de Play Store.