De koeling is slechts het begin, laat DeepMind weten. Het gebruikte algoritme is een raamwerk voor algemeen gebruik dat ingewikkelde dynamieken in de gaten houdt, legt het bedrijf uit. Dat kan ook op andere plekken in datacentra en daarbuiten worden ingezet om nog meer energie te besparen.

DeepMind is een van oorsprong Brits bedrijf dat in 2014 door Google werd overgenomen. Eerder dit jaar werd het bedrijf bekend toen zijn ai-systeem AlphaGo als eerste computer een professionele go-speler versloeg.

(ANP/WK)

De koeling is slechts het begin, laat DeepMind weten. Het gebruikte algoritme is een raamwerk voor algemeen gebruik dat ingewikkelde dynamieken in de gaten houdt, legt het bedrijf uit. Dat kan ook op andere plekken in datacentra en daarbuiten worden ingezet om nog meer energie te besparen.DeepMind is een van oorsprong Brits bedrijf dat in 2014 door Google werd overgenomen. Eerder dit jaar werd het bedrijf bekend toen zijn ai-systeem AlphaGo als eerste computer een professionele go-speler versloeg.(ANP/WK)