Webreus Google heeft de nieuwe toepassing 'Google Dashboard' gelanceerd om internetsurfers meer controle te geven over de gegevens die van hen worden opgeslagen via de diensten van Google.

Internetgebruikers kunnen via http://www.google.com/dashboard inloggen en zien welke Google-producten ze gebruiken. Persoonlijke informatie die ze bijvoorbeeld via e-mailportaal Gmail, fototoepassing Picasa of videodatabase YouTube ingegeven hebben, kunnen ze daar ook verwijderen.

Google wil met de nieuwe applicatie meer transparantie creëren over wat er op het internet opgeslagen wordt. Zo probeert Google tegemoet te komen aan de kritiek dat ze het niet zo nauw zou nemen met privacy.

Bron: Belga

Webreus Google heeft de nieuwe toepassing 'Google Dashboard' gelanceerd om internetsurfers meer controle te geven over de gegevens die van hen worden opgeslagen via de diensten van Google. Internetgebruikers kunnen via http://www.google.com/dashboard inloggen en zien welke Google-producten ze gebruiken. Persoonlijke informatie die ze bijvoorbeeld via e-mailportaal Gmail, fototoepassing Picasa of videodatabase YouTube ingegeven hebben, kunnen ze daar ook verwijderen. Google wil met de nieuwe applicatie meer transparantie creëren over wat er op het internet opgeslagen wordt. Zo probeert Google tegemoet te komen aan de kritiek dat ze het niet zo nauw zou nemen met privacy. Bron: Belga