Internetgigant Google is begonnen met een expeditie bij de Inuitgemeenschap in het Canadese deel van de Noordpool. Bedoeling is de kaarten van het enorm uitgestrekte en weinig bevolkte gebied te perfectioneren en de miljoenen online gebruikers van Google de Inuitgemeenschap te leren kennen.

De Canadese premier Stephen Harper vergezelde de ploeg van Google die neerstreek in Cambridge Bay, een klein dorp dat centraal ligt in Nunavut, het grootste territorium van Canada. "We willen met ons project de hele wereld laten delen in de schoonheid van het Canadese deel van de Noordpool en de cultuur van de Inuit die hier wonen", aldus de Google-ploeg.

De Californische internetreus bereidde het cartografische project gedurende bijna een jaar voor met de politieke verantwoordelijken en "ouderen" van de Inuitstammen in Cambridge Bay. Zowel ouderen als jongeren deden hun duit in het zakje voor Street View en brachten hun kennis over het terrein aan, zoals over wegen, waterlopen en lokale kerkjes.

Bron: Belga

Internetgigant Google is begonnen met een expeditie bij de Inuitgemeenschap in het Canadese deel van de Noordpool. Bedoeling is de kaarten van het enorm uitgestrekte en weinig bevolkte gebied te perfectioneren en de miljoenen online gebruikers van Google de Inuitgemeenschap te leren kennen. De Canadese premier Stephen Harper vergezelde de ploeg van Google die neerstreek in Cambridge Bay, een klein dorp dat centraal ligt in Nunavut, het grootste territorium van Canada. "We willen met ons project de hele wereld laten delen in de schoonheid van het Canadese deel van de Noordpool en de cultuur van de Inuit die hier wonen", aldus de Google-ploeg. De Californische internetreus bereidde het cartografische project gedurende bijna een jaar voor met de politieke verantwoordelijken en "ouderen" van de Inuitstammen in Cambridge Bay. Zowel ouderen als jongeren deden hun duit in het zakje voor Street View en brachten hun kennis over het terrein aan, zoals over wegen, waterlopen en lokale kerkjes. Bron: Belga