Ondanks eerdere straffe taal zal Google niet vetrekken uit China. De censuurkwestie blijft wel op tafel liggen.

Dat zegt medeoprichter Sergey Brin in de New York Times. Hij wil een manier zoeken om binnen het Chinese systeem te kunnen werken. Concreet wil het bedrijf tot een vergelijk komen met de Chinese overheid rond de zware internetcensuurpolitiek die die voert. Hij gaat ervan uit dat dat waarschijnlijk niet onmiddellijk lukt, maar misschien wel "binnen een jaar of twee".

De zalvende taal volgt op de verontwaardiging die Google uitte na hackaanvallen op het bedrijf in China. Brin wil nu niet meer uitweiden over wie er schuldig zou zijn aan die hacks.

Ondanks eerdere straffe taal zal Google niet vetrekken uit China. De censuurkwestie blijft wel op tafel liggen. Dat zegt medeoprichter Sergey Brin in de New York Times. Hij wil een manier zoeken om binnen het Chinese systeem te kunnen werken. Concreet wil het bedrijf tot een vergelijk komen met de Chinese overheid rond de zware internetcensuurpolitiek die die voert. Hij gaat ervan uit dat dat waarschijnlijk niet onmiddellijk lukt, maar misschien wel "binnen een jaar of twee". De zalvende taal volgt op de verontwaardiging die Google uitte na hackaanvallen op het bedrijf in China. Brin wil nu niet meer uitweiden over wie er schuldig zou zijn aan die hacks.