Dat Google geïnteresseerd is in robots, was al even duidelijk. Het bedrijf kocht de laatste tijd een aantal robotica-bedrijven op en hoge pief Andy Rubin, die voorheen aan het hoofd stond van de mobiele Android-divisie, werd onlangs baas van de afdeling robots.

Nu meldt dat de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dat Google daadwerkelijk aan een besturingssysteem voor robots werkt, net zoals het er met Android één maakte voor mobiele apparaten.

Google werkt daarvoor samen met de Chinese fabrikant Foxconn. Die staat vooral bekend als de maker van iPhones, iPods en iPads voor Apple, maar Foxconn bouwt ook Android-smartphones, spelcomputers en andere elektronische apparaten.

Loonkosten

Voor Google is het gigantische Foxconn, met zijn honderdduizenden werknemers, een ideale omgeving om zijn producten te testen. Volgens The Wall Street Journal gaf Andy Rubin Foxconn-topman Terryu Gou onlangs een demonstratie van wat Google vermag met robots en was die onder indruk.

Foxconn wil zijn productieprocessen meer automatiseren, want in China stijgen de loonkosten. Foxconn ligt bovendien al jaren onder vuur omwille van de arbeidsomstandigheden in zijn fabrieken, die meerdere werknemers tot zelfmoord gedreven zouden hebben. Dat is iets wat robots niet doen.

Geen butler

Google zou een besturingssysteem bouwen voor robots naar het voorbeeld van Android: het moet in allerlei verschillende hardware kunnen werken. Verwacht echter niet te gauw een mechanische butler met het kleurrijke Google-logo op de rug. In eerste instantie is de zoekgigant geïnteresseerd in industriële toepassingen.

De elektronica-industrie is wat dat betreft perfect onontgonnen gebied, aangezien daar, opmerkelijk genoeg, nog zeer veel met de hand gebeurt.

Dat Google geïnteresseerd is in robots, was al even duidelijk. Het bedrijf kocht de laatste tijd een aantal robotica-bedrijven op en hoge pief Andy Rubin, die voorheen aan het hoofd stond van de mobiele Android-divisie, werd onlangs baas van de afdeling robots. Nu meldt dat de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dat Google daadwerkelijk aan een besturingssysteem voor robots werkt, net zoals het er met Android één maakte voor mobiele apparaten. Google werkt daarvoor samen met de Chinese fabrikant Foxconn. Die staat vooral bekend als de maker van iPhones, iPods en iPads voor Apple, maar Foxconn bouwt ook Android-smartphones, spelcomputers en andere elektronische apparaten. Loonkosten Voor Google is het gigantische Foxconn, met zijn honderdduizenden werknemers, een ideale omgeving om zijn producten te testen. Volgens The Wall Street Journal gaf Andy Rubin Foxconn-topman Terryu Gou onlangs een demonstratie van wat Google vermag met robots en was die onder indruk. Foxconn wil zijn productieprocessen meer automatiseren, want in China stijgen de loonkosten. Foxconn ligt bovendien al jaren onder vuur omwille van de arbeidsomstandigheden in zijn fabrieken, die meerdere werknemers tot zelfmoord gedreven zouden hebben. Dat is iets wat robots niet doen.Geen butler Google zou een besturingssysteem bouwen voor robots naar het voorbeeld van Android: het moet in allerlei verschillende hardware kunnen werken. Verwacht echter niet te gauw een mechanische butler met het kleurrijke Google-logo op de rug. In eerste instantie is de zoekgigant geïnteresseerd in industriële toepassingen. De elektronica-industrie is wat dat betreft perfect onontgonnen gebied, aangezien daar, opmerkelijk genoeg, nog zeer veel met de hand gebeurt.