Google kondigde het nieuws vandaag aan, in aanwezigheid van premier Charles Michel en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. De bouw van het bijkomende datacenter op de site is al gestart. Naar verwachting zullen de werkzaamheden duren tot midden 2019. In het datacenter zal een heel palet aan diensten van Google verwerkt worden, zoals zoekopdrachten en filmpjes op het platform YouTube.

Premier Michel noemde de aankondiging een "belangrijk moment". Volgens hem is de regering ervan overtuigd dat de digitale evolutie kansen biedt voor meer werkgelegenheid. "De obsessie van de regering is de creatie van jobs." De premier merkte daarnaast ook op dat het de rol van de autoriteiten is om een veilig internet te garanderen.

Groot zonnepanelenveld

Naast de aankondiging van de nieuwe investering, onthulde de technologiereus ook een nieuw zonnepanelenveld op het terrein naast het datacenter. Dat zonnepanelenveld is al operationeel en is het op één na grootste in Wallonië. Er is een investering van 3 miljoen euro mee gemoeid. Het zonnepanelenveld produceert jaarlijks 2,9 Gigawattuur aan energie voor gebruik in het Belgische datacenter.

Met de bouw van het derde datacenter en het zonnepanelenveld, bedraagt de totale investering van Google in zijn Henegouwse site 1 miljard euro. "Dit toont opnieuw aan dat België weinig concurrentie heeft in Europa op vlak van digitale infrastructuur", zei minister De Croo.

Het datacenter in Saint-Ghislain was het eerste dat Google buiten de Verenigde Staten heeft gebouwd. De bouw ervan startte in 2007, in 2010 was het center volledig operationeel en nu werkt er zo'n 350 man. In Europa telt de technologiereus intussen ook dergelijke datacentra in Nederland, Ierland en Finland.

Google kondigde het nieuws vandaag aan, in aanwezigheid van premier Charles Michel en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. De bouw van het bijkomende datacenter op de site is al gestart. Naar verwachting zullen de werkzaamheden duren tot midden 2019. In het datacenter zal een heel palet aan diensten van Google verwerkt worden, zoals zoekopdrachten en filmpjes op het platform YouTube. Premier Michel noemde de aankondiging een "belangrijk moment". Volgens hem is de regering ervan overtuigd dat de digitale evolutie kansen biedt voor meer werkgelegenheid. "De obsessie van de regering is de creatie van jobs." De premier merkte daarnaast ook op dat het de rol van de autoriteiten is om een veilig internet te garanderen.Naast de aankondiging van de nieuwe investering, onthulde de technologiereus ook een nieuw zonnepanelenveld op het terrein naast het datacenter. Dat zonnepanelenveld is al operationeel en is het op één na grootste in Wallonië. Er is een investering van 3 miljoen euro mee gemoeid. Het zonnepanelenveld produceert jaarlijks 2,9 Gigawattuur aan energie voor gebruik in het Belgische datacenter. Met de bouw van het derde datacenter en het zonnepanelenveld, bedraagt de totale investering van Google in zijn Henegouwse site 1 miljard euro. "Dit toont opnieuw aan dat België weinig concurrentie heeft in Europa op vlak van digitale infrastructuur", zei minister De Croo. Het datacenter in Saint-Ghislain was het eerste dat Google buiten de Verenigde Staten heeft gebouwd. De bouw ervan startte in 2007, in 2010 was het center volledig operationeel en nu werkt er zo'n 350 man. In Europa telt de technologiereus intussen ook dergelijke datacentra in Nederland, Ierland en Finland.