Internetreus Google gaat nabij King's Cross in Londen een nieuw hoofdkwartier neerplanten. Dat gebouw - dat ook wel een 'grondkrabber' genoemd wordt, omdat het op een liggende wolkenkrabber lijkt - wordt overwegend opgetrokken uit hout in plaats van staal. Het moet zo weinig mogelijk energie verbruiken om te kunnen voldoen aan de strengste milieu-eisen.

Ook de kenmerkende Google-elementen zullen aanwezig zijn: felle kleuren, een fietsparking met een grootte van zeven tennisvelden, een klimmuur tussen de verdiepingen, en ruimte om te kunnen rondrijden met een step.

Het hoofdkwartier wordt vanaf volgend jaar gebouwd, en moet in 2017 plaats kunnen bieden aan 4.500 werknemers. Het kostenplaatje bedraagt 1 miljard Britse pond, wat overeenkomt met ongeveer 1,2 miljard euro.

Internetreus Google gaat nabij King's Cross in Londen een nieuw hoofdkwartier neerplanten. Dat gebouw - dat ook wel een 'grondkrabber' genoemd wordt, omdat het op een liggende wolkenkrabber lijkt - wordt overwegend opgetrokken uit hout in plaats van staal. Het moet zo weinig mogelijk energie verbruiken om te kunnen voldoen aan de strengste milieu-eisen. Ook de kenmerkende Google-elementen zullen aanwezig zijn: felle kleuren, een fietsparking met een grootte van zeven tennisvelden, een klimmuur tussen de verdiepingen, en ruimte om te kunnen rondrijden met een step. Het hoofdkwartier wordt vanaf volgend jaar gebouwd, en moet in 2017 plaats kunnen bieden aan 4.500 werknemers. Het kostenplaatje bedraagt 1 miljard Britse pond, wat overeenkomt met ongeveer 1,2 miljard euro.