Google heeft woensdag een veertigtal tentoonstellingen online gezet die de verhalen achter belangrijke historische gebeurtenissen uit de vorige eeuw vertellen.

De historische collecties zijn de nieuwste toevoeging aan het Google Cultural Institute dat wil helpen bij het bewaren en bevorderen van cultuur door archieven met brieven, manuscripten, foto's en video's te ontsluiten via het internet. Eerder lanceerde het instituut al het Art Project, World Wonders en de Nelson Mandela archieven.

Voor de 42 historische exposities werkte Google samen met 17 partners, waaronder musea en culturele instellingen. Je kan online onder meer tentoonstellingen bekijken over D-Day, de Holocaust, Steve Biko en Mei 68. Elke tentoonstelling vertelt de gebeurtenissen als een verhaal dat het archiefmateriaal met elkaar verbindt .

Net als bij de andere archieven die Google online heeft gebracht, zoals dat over de Dode Zee-rollen, kan je inzoomen op foto's om ze in detail te bekijken en ook video's afspelen. Je kunt de historische tentoonstellingen bezoeken via deze link. Een video geeft meer uitleg over het project.

Google heeft woensdag een veertigtal tentoonstellingen online gezet die de verhalen achter belangrijke historische gebeurtenissen uit de vorige eeuw vertellen. De historische collecties zijn de nieuwste toevoeging aan het Google Cultural Institute dat wil helpen bij het bewaren en bevorderen van cultuur door archieven met brieven, manuscripten, foto's en video's te ontsluiten via het internet. Eerder lanceerde het instituut al het Art Project, World Wonders en de Nelson Mandela archieven. Voor de 42 historische exposities werkte Google samen met 17 partners, waaronder musea en culturele instellingen. Je kan online onder meer tentoonstellingen bekijken over D-Day, de Holocaust, Steve Biko en Mei 68. Elke tentoonstelling vertelt de gebeurtenissen als een verhaal dat het archiefmateriaal met elkaar verbindt . Net als bij de andere archieven die Google online heeft gebracht, zoals dat over de Dode Zee-rollen, kan je inzoomen op foto's om ze in detail te bekijken en ook video's afspelen. Je kunt de historische tentoonstellingen bezoeken via deze link. Een video geeft meer uitleg over het project.