De release van Google Glass, een futuristische bril met de functionaliteiten van een Android-smartphone, is uitgesteld van eind dit jaar naar 'ergens volgend jaar'. Dat heeft topman Eric Schmidt op de Britse radio gezegd.

Specificaties Glass is wel al beschikbaar voor ontwikkelaars, er apps voor kunnen bouwen. Zij kunnen de bril voor 1.500 dollar aanschaffen, maar mogen hem van Google niet doorverkopen.

De meeste specificaties van Google Glass zijn al bekend: een camera van 5 megapixel, Wifi, Bluetooth en 16 GB opslagruimte. Eén van de opmerkelijkste apps voor de bril is MyGlass. Die maakt het mogelijk een foto te maken door met je ogen te knipperen.

Privacy Schmidt reageerde ook op de vrees dat de Google-bril de privacy zou schenden, omdat je er op elk moment en op elke plaats beelden mee kan maken. 'We moeten een nieuwe sociale etiquette opstellen, want er zijn situaties waarin het niet passend is de bril te dragen en opnames te maken', aldus de Google-topman. Hij rekent ook op de gebruikers zelf, die zouden moeten begrijpen op welke momenten het wel of niet geoorloofd is de bril te gebruiken.

De release van Google Glass, een futuristische bril met de functionaliteiten van een Android-smartphone, is uitgesteld van eind dit jaar naar 'ergens volgend jaar'. Dat heeft topman Eric Schmidt op de Britse radio gezegd. Specificaties Glass is wel al beschikbaar voor ontwikkelaars, er apps voor kunnen bouwen. Zij kunnen de bril voor 1.500 dollar aanschaffen, maar mogen hem van Google niet doorverkopen. De meeste specificaties van Google Glass zijn al bekend: een camera van 5 megapixel, Wifi, Bluetooth en 16 GB opslagruimte. Eén van de opmerkelijkste apps voor de bril is MyGlass. Die maakt het mogelijk een foto te maken door met je ogen te knipperen. Privacy Schmidt reageerde ook op de vrees dat de Google-bril de privacy zou schenden, omdat je er op elk moment en op elke plaats beelden mee kan maken. 'We moeten een nieuwe sociale etiquette opstellen, want er zijn situaties waarin het niet passend is de bril te dragen en opnames te maken', aldus de Google-topman. Hij rekent ook op de gebruikers zelf, die zouden moeten begrijpen op welke momenten het wel of niet geoorloofd is de bril te gebruiken.