Murillo zou op 19 mei twee molotovcocktails naar een Street View-auto hebben gegooid. Het voertuig liep geen schade op, maar er was wel brandschade op de grond. Op 4 juni werd er geschoten op een gebouw van Google. In de ramen zaten zeker vijf kogelgaten. En op 10 juni werd een auto van Google in brand gestoken, mogelijk met een waterpistool gevuld met brandstof. De autoriteiten zeiden daarbij dat het om een zelfrijdende auto ging, maar Google ontkent dit.

De 30-jarige Amerikaan is aangeklaagd voor brandstichting. Toen hij opgepakt werd zei hij tegen agenten dat hij dacht dat Google hem in de gaten hield 'en dat maakte me boos'.

(ANP/WK)

Murillo zou op 19 mei twee molotovcocktails naar een Street View-auto hebben gegooid. Het voertuig liep geen schade op, maar er was wel brandschade op de grond. Op 4 juni werd er geschoten op een gebouw van Google. In de ramen zaten zeker vijf kogelgaten. En op 10 juni werd een auto van Google in brand gestoken, mogelijk met een waterpistool gevuld met brandstof. De autoriteiten zeiden daarbij dat het om een zelfrijdende auto ging, maar Google ontkent dit.De 30-jarige Amerikaan is aangeklaagd voor brandstichting. Toen hij opgepakt werd zei hij tegen agenten dat hij dacht dat Google hem in de gaten hield 'en dat maakte me boos'.(ANP/WK)