De boeken die worden gedigitaliseerd dateren van voor 1874 en zijn daardoor rechtenvrij. De exemplaren worden bewaard bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

De verzameling bevat onder meer boeken over de Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, boekgeschiedenis en zoölogie.

Google werkt in Nederland ook al samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Inmiddels zijn 235.000 titels uit de collectie van de KB online toegankelijk gemaakt. De KB streeft ernaar alle in Nederland verschenen publicaties digitaal beschikbaar te stellen. (Belga/MI)

De boeken die worden gedigitaliseerd dateren van voor 1874 en zijn daardoor rechtenvrij. De exemplaren worden bewaard bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De verzameling bevat onder meer boeken over de Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, boekgeschiedenis en zoölogie. Google werkt in Nederland ook al samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Inmiddels zijn 235.000 titels uit de collectie van de KB online toegankelijk gemaakt. De KB streeft ernaar alle in Nederland verschenen publicaties digitaal beschikbaar te stellen. (Belga/MI)