Google neemt in de Verenigde Staten voor Google Maps niet langer kaarten af van Tele Atlas. Het gaat er voortaan met eigen kaarten aan de slag.

Dat staat te lezen in de krant De Tijd. Tele Atlas, dat in handen is van gps-bouwer TomTom, levert nog wel in de rest van de wereld digitale kaarten aan Google. Maar in de VS kan de internetreus het met het eigen materiaal.

De deal met Google dateert van midden 2008. Volgens Tele Atlas is de impact van het afhaken van het bedrijf niet zo groot. De internetbusiness, waaronder het contract met Google valt, maakt volgens een woordvoerder maar 1 procent van de omzet van TomTom uit. Die omzet bedroeg in 2008 1,7 miljard euro.

Google baseert zich op eigen gegevens, aangekochte satellietbeelden en overheidsinformatie. Daarnaast krijgt het bedrijf input van miljoenen gebruikers. Daarom stelt het bedrijf onomwonden dat de eigen kaarten 'beter en actueler' zijn. Het lijkt erop dat Tele Atlas en concurrent Navteq zich mogen opmaken voor de strijd met een nieuwe concurrent.

Google neemt in de Verenigde Staten voor Google Maps niet langer kaarten af van Tele Atlas. Het gaat er voortaan met eigen kaarten aan de slag. Dat staat te lezen in de krant De Tijd. Tele Atlas, dat in handen is van gps-bouwer TomTom, levert nog wel in de rest van de wereld digitale kaarten aan Google. Maar in de VS kan de internetreus het met het eigen materiaal. De deal met Google dateert van midden 2008. Volgens Tele Atlas is de impact van het afhaken van het bedrijf niet zo groot. De internetbusiness, waaronder het contract met Google valt, maakt volgens een woordvoerder maar 1 procent van de omzet van TomTom uit. Die omzet bedroeg in 2008 1,7 miljard euro. Google baseert zich op eigen gegevens, aangekochte satellietbeelden en overheidsinformatie. Daarnaast krijgt het bedrijf input van miljoenen gebruikers. Daarom stelt het bedrijf onomwonden dat de eigen kaarten 'beter en actueler' zijn. Het lijkt erop dat Tele Atlas en concurrent Navteq zich mogen opmaken voor de strijd met een nieuwe concurrent.