Internetgigant Google heeft in samenwerking met Child Focus het Familiecentrum voor Veilig Internet gelanceerd, een online platform met tips en instrumenten voor een veilig internet voor kinderen.

Het platform werd gelanceerd in huiselijke kring, in het bijzijn van de Franstalige minister van Cultuur, Media en Gezondheid Fadila Laanan. "Internet is een fantastisch instrument voor kinderen", zegt Heidi De Pauw, ceo van Child Focus. "Maar er zijn ook risico's aan verbonden. We moeten onze kinderen daarmee leren omgaan."

Child Focus en Google geven op de webpagina's van het platform hulpmiddelen om ouders en docenten te helpen kiezen welke inhoud kinderen online mogen zien. Ze vinden er ook tips en advies over hoe veilig op het internet te surfen. "Dergelijke voorzieningen zijn nodig voor de bescherming van minderjarigen op het internet", zegt Fadila Laanan.

Op de site staat ook informatie over het gebruik van filters en andere veiligheidsprogramma's van Google, zoals SafeSearch. Hiermee kunnen ouders een aangepaste zoekfilter instellen voor hun kinderen en voorkomen dat ze met ongewenste websites of beelden in aanraking komen.

"Het gaat om een gedeelde verantwoordelijkheid", aldus De Pauw. "Niet alleen tussen ouders en leerkrachten, maar ook met belangenorganisaties, overheid, politie, justitie en de internetindustrie. Dialoog, communicatie en opvoeding blijven de belangrijkste middelen om kinderen weerbaar te maken."

Bron: Belga

Internetgigant Google heeft in samenwerking met Child Focus het Familiecentrum voor Veilig Internet gelanceerd, een online platform met tips en instrumenten voor een veilig internet voor kinderen. Het platform werd gelanceerd in huiselijke kring, in het bijzijn van de Franstalige minister van Cultuur, Media en Gezondheid Fadila Laanan. "Internet is een fantastisch instrument voor kinderen", zegt Heidi De Pauw, ceo van Child Focus. "Maar er zijn ook risico's aan verbonden. We moeten onze kinderen daarmee leren omgaan." Child Focus en Google geven op de webpagina's van het platform hulpmiddelen om ouders en docenten te helpen kiezen welke inhoud kinderen online mogen zien. Ze vinden er ook tips en advies over hoe veilig op het internet te surfen. "Dergelijke voorzieningen zijn nodig voor de bescherming van minderjarigen op het internet", zegt Fadila Laanan. Op de site staat ook informatie over het gebruik van filters en andere veiligheidsprogramma's van Google, zoals SafeSearch. Hiermee kunnen ouders een aangepaste zoekfilter instellen voor hun kinderen en voorkomen dat ze met ongewenste websites of beelden in aanraking komen. "Het gaat om een gedeelde verantwoordelijkheid", aldus De Pauw. "Niet alleen tussen ouders en leerkrachten, maar ook met belangenorganisaties, overheid, politie, justitie en de internetindustrie. Dialoog, communicatie en opvoeding blijven de belangrijkste middelen om kinderen weerbaar te maken." Bron: Belga