Google geeft adverteerders de mogelijkheid om hun klantenbestand te uploaden. Vervolgens kijkt Google of de e-mailadressen van die klanten ook aan een Google-account zijn gekoppeld. Zo kunnen advertenties gerichter geplaatst worden via Gmail, YouTube en de zoekmachine van het bedrijf.

Facebook wil adverteerders die zich nu puur op televisie richten naar het sociale netwerk lokken. In de VS gaat het bedrijf het mogelijk maken om het bereik van reclamecampagnes op televisie en Facebook samen te berekenen. (WK)

Google geeft adverteerders de mogelijkheid om hun klantenbestand te uploaden. Vervolgens kijkt Google of de e-mailadressen van die klanten ook aan een Google-account zijn gekoppeld. Zo kunnen advertenties gerichter geplaatst worden via Gmail, YouTube en de zoekmachine van het bedrijf. Facebook wil adverteerders die zich nu puur op televisie richten naar het sociale netwerk lokken. In de VS gaat het bedrijf het mogelijk maken om het bereik van reclamecampagnes op televisie en Facebook samen te berekenen. (WK)