Met beter dan verwachte kwartaalresultaten van IBM en Google, stijgt voorzichtig de hoop dat de crisis in de it-sector stilaan uitgediept is.

Na de bemoedigende resultaten van de chipbakkers Intel en ASML, laten nu ook IBM en Google beter dan verwachte kwartaalresultaten zien. In het tweede kwartaal boekte Google 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro) winst. Dat is 19 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met drie procent tot meer dan 5,5 miljard dollar. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar stagneerde de omzet wel ongeveer.

IBM zag in het tweede kwartaal zijn winst onverwacht sterk stijgen. Ondanks een lagere omzet (meer dan 13 procent tot 23,3 miljard dollar) verhoogde het bedrijf toch zijn winstprognose voor het volledige boekjaar. Van april tot en met juni boekte IBM een nettowinst van 3,1 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Stilaan stijgt bij analisten de hoop dat de bodem van de crisis in de it-sector bereikt is. Minder goede resultaten kwamen er dan weer uit de hoek van de gsm-fabrikanten. Sony Ericsson dook in Q2 voor 283 miljoen euro in het rood, en blijft bij zijn verwachting dat de markt dit jaar 10 procent zal krimpen. Ook Nokia is die mening toegedaan. De fabrikant sloot Q2 af met een winst van 380 miljoen euro: weliswaar beter dan verwacht, maar toch 65 procent minder dan de 1,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar geleden.

Met beter dan verwachte kwartaalresultaten van IBM en Google, stijgt voorzichtig de hoop dat de crisis in de it-sector stilaan uitgediept is. Na de bemoedigende resultaten van de chipbakkers Intel en ASML, laten nu ook IBM en Google beter dan verwachte kwartaalresultaten zien. In het tweede kwartaal boekte Google 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro) winst. Dat is 19 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met drie procent tot meer dan 5,5 miljard dollar. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar stagneerde de omzet wel ongeveer. IBM zag in het tweede kwartaal zijn winst onverwacht sterk stijgen. Ondanks een lagere omzet (meer dan 13 procent tot 23,3 miljard dollar) verhoogde het bedrijf toch zijn winstprognose voor het volledige boekjaar. Van april tot en met juni boekte IBM een nettowinst van 3,1 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Stilaan stijgt bij analisten de hoop dat de bodem van de crisis in de it-sector bereikt is. Minder goede resultaten kwamen er dan weer uit de hoek van de gsm-fabrikanten. Sony Ericsson dook in Q2 voor 283 miljoen euro in het rood, en blijft bij zijn verwachting dat de markt dit jaar 10 procent zal krimpen. Ook Nokia is die mening toegedaan. De fabrikant sloot Q2 af met een winst van 380 miljoen euro: weliswaar beter dan verwacht, maar toch 65 procent minder dan de 1,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar geleden.