Een tijdje geleden weigerde Google een officiële YouTube-app te ontwikkelen voor Windows Phone, vanwege het 'beperkte bereik' van het mobiele besturingssysteem. Microsoft creëerde dan maar zelf een YouTube-toepassing, maar die druiste volgens Google in tegen de voorwaarden van YouTube - er werden bijvoorbeeld advertenties geblokkeerd -, en moest dus offline gehaald worden.

Nu lijken beide technologiebedrijven de ruzie te hebben bijgelegd: de komende weken zullen ze samen een YouTube-applicatie voor Windows Phone ontwikkelen, zo meldt Google. Die zal, in tegenstelling tot de vorige YouTube-app van Microsoft, wel advertenties tonen bij de filmpjes.

Een tijdje geleden weigerde Google een officiële YouTube-app te ontwikkelen voor Windows Phone, vanwege het 'beperkte bereik' van het mobiele besturingssysteem. Microsoft creëerde dan maar zelf een YouTube-toepassing, maar die druiste volgens Google in tegen de voorwaarden van YouTube - er werden bijvoorbeeld advertenties geblokkeerd -, en moest dus offline gehaald worden. Nu lijken beide technologiebedrijven de ruzie te hebben bijgelegd: de komende weken zullen ze samen een YouTube-applicatie voor Windows Phone ontwikkelen, zo meldt Google. Die zal, in tegenstelling tot de vorige YouTube-app van Microsoft, wel advertenties tonen bij de filmpjes.