Internetgigant Google en ruimteagentschap Nasa willen in Silicon Valley een universiteit oprichten die wetenschappers klaarstoomt voor het moment dat computers slimmer zijn dan mensen.

De nieuwe universiteit krijgt de naam 'Singularity University', aldus de Financial Times. De naam verwijst naar de (controversiële) theorie van Ray Kurzweil. Die plakte de term 'singulariteit' op de periode van razendsnelle technologische ontwikkeling die er nog voor het midden van deze eeuw zou aankomen. Singulariteit zou in de hand worden gewerkt door de groeiende artificiële intelligentie van computers.

Volgens Kurzweil is het nu het moment om een dergelijke universiteit te lanceren "omdat we aan het steile stuk van de curve beginnen". En hoewel er nog veel critici zijn van zijn theorie, wordt Kurzweil nu toch geruggensteund door de Nasa - de school wordt ondergebracht in het Ames Research Center - Larry Page van Google en Peter Diamantis, van X-Prize, die ook de International Space University (ISU) in Straatsburg hielp oprichten. In de school zullen onder meer cursussen over biotechnologie, nanotechnologie en artificiële intelligentie worden gegeven.

Internetgigant Google en ruimteagentschap Nasa willen in Silicon Valley een universiteit oprichten die wetenschappers klaarstoomt voor het moment dat computers slimmer zijn dan mensen. De nieuwe universiteit krijgt de naam 'Singularity University', aldus de Financial Times. De naam verwijst naar de (controversiële) theorie van Ray Kurzweil. Die plakte de term 'singulariteit' op de periode van razendsnelle technologische ontwikkeling die er nog voor het midden van deze eeuw zou aankomen. Singulariteit zou in de hand worden gewerkt door de groeiende artificiële intelligentie van computers. Volgens Kurzweil is het nu het moment om een dergelijke universiteit te lanceren "omdat we aan het steile stuk van de curve beginnen". En hoewel er nog veel critici zijn van zijn theorie, wordt Kurzweil nu toch geruggensteund door de Nasa - de school wordt ondergebracht in het Ames Research Center - Larry Page van Google en Peter Diamantis, van X-Prize, die ook de International Space University (ISU) in Straatsburg hielp oprichten. In de school zullen onder meer cursussen over biotechnologie, nanotechnologie en artificiële intelligentie worden gegeven.