Google praat nog met mediapartijen in andere landen over samenwerking en licentiebetalingen. In Duitsland is het bedrijf intussen een samenwerking aangegaan met de kranten Der Spiegel en Frankfurter Allgemeine Zeitung. In Australië gaat het om de uitgever van titels als InQueensland en InDaily en in Brazilië wordt samengewerkt met mediabedrijf Diarios Associados.

'Hoogwaardige journalistiek van groot belang'

Volgens een topbestuurder van Google zal worden betaald voor 'goede journalistieke verhalen', al werden geen financiële details gemeld. Google stelt dat hoogwaardige journalistiek nu van extra groot belang is, gezien de coronacrisis en het wereldwijde debat rond racisme.

Het Amerikaanse bedrijf staat al jaren onder druk van nieuwsleveranciers en ook autoriteiten over zijn omgang met nieuwsartikelen en Googles sterke grip op digitale advertenties. Ook Facebook ligt vanwege deze kwestie onder vuur.

Google praat nog met mediapartijen in andere landen over samenwerking en licentiebetalingen. In Duitsland is het bedrijf intussen een samenwerking aangegaan met de kranten Der Spiegel en Frankfurter Allgemeine Zeitung. In Australië gaat het om de uitgever van titels als InQueensland en InDaily en in Brazilië wordt samengewerkt met mediabedrijf Diarios Associados.Volgens een topbestuurder van Google zal worden betaald voor 'goede journalistieke verhalen', al werden geen financiële details gemeld. Google stelt dat hoogwaardige journalistiek nu van extra groot belang is, gezien de coronacrisis en het wereldwijde debat rond racisme.Het Amerikaanse bedrijf staat al jaren onder druk van nieuwsleveranciers en ook autoriteiten over zijn omgang met nieuwsartikelen en Googles sterke grip op digitale advertenties. Ook Facebook ligt vanwege deze kwestie onder vuur.