Google stemt in met ruim de helft van de Europese aanvragen om links naar persoonlijke informatie uit de zoekresultaten te verwijderen. Ongeveer 30 procent van de verzoeken zijn afgewezen. Bij ongeveer 15 procent werd om bijkomende informatie gevraagd.
Dat bevestigde een Google-woordvoerder.

Google zei tot midden juli in totaal 91.000 aanvragen te hebben gekregen om 328.000 links uit de zoekresultaten te verwijderen. Het internetbedrijf maakte niet bekend hoeveel van de aanvragen al verwerkt zijn.

Het Europees Hof van Justitie had midden mei beslist dat Europese burgers zoekmachines zoals Google kunnen vragen om links naar persoonlijke informatie of gevoelige gegevens te verwijderen.

Ook Microsoft publiceerde een formulier om de links uit de resultaten van zoekrobot Bing te verwijderen. (Belga/MI)

Google stemt in met ruim de helft van de Europese aanvragen om links naar persoonlijke informatie uit de zoekresultaten te verwijderen. Ongeveer 30 procent van de verzoeken zijn afgewezen. Bij ongeveer 15 procent werd om bijkomende informatie gevraagd. Dat bevestigde een Google-woordvoerder.Google zei tot midden juli in totaal 91.000 aanvragen te hebben gekregen om 328.000 links uit de zoekresultaten te verwijderen. Het internetbedrijf maakte niet bekend hoeveel van de aanvragen al verwerkt zijn. Het Europees Hof van Justitie had midden mei beslist dat Europese burgers zoekmachines zoals Google kunnen vragen om links naar persoonlijke informatie of gevoelige gegevens te verwijderen. Ook Microsoft publiceerde een formulier om de links uit de resultaten van zoekrobot Bing te verwijderen. (Belga/MI)