Google heeft bekend gemaakt voor welke internetextensies het een aanvraag heeft ingediend. Naast het voor de hand liggende .google, hoopt de internetgigant ook .lol op de kop te kunnen tikken. Nu het registratieproces voor nieuwe internetextensies eindelijk volledig is afgesloten, en alle aanvragen voor nieuwe top level domeinen binnen zijn bij domeinbeheerder Icann, beginnen er heel wat bedrijven en organisaties druppelsgewijs bekend te maken voor welke suffixen zij een aanvraag hebben ingediend.

Ook Google laat nu voor een stuk in zijn kaarten kijken. Het internetbedrijf van Larry Page en Sergey Brin heeft zopas bekend gemaakt dat het niet alleen voor .google en .youtube gaat, maar bijvoorbeeld ook voor .docs en -opvallend- voor .lol.

"De link tussen .docs en Google is snel gelegd", zegt Chief Internet Evangelist Vint Cerf. "Docs behoren tot onze core business. In een top level domein als .lol zien we dan weer heel wat potentieel op creatief vlak."

Google laat ook weten dat het ten volle zal samenwerken met merkhouders, om hun rechten te beschermen onder de nieuwe extensies. Security en het tegengaan van misbruik worden absolute topprioriteiten.

Google heeft bekend gemaakt voor welke internetextensies het een aanvraag heeft ingediend. Naast het voor de hand liggende .google, hoopt de internetgigant ook .lol op de kop te kunnen tikken. Nu het registratieproces voor nieuwe internetextensies eindelijk volledig is afgesloten, en alle aanvragen voor nieuwe top level domeinen binnen zijn bij domeinbeheerder Icann, beginnen er heel wat bedrijven en organisaties druppelsgewijs bekend te maken voor welke suffixen zij een aanvraag hebben ingediend. Ook Google laat nu voor een stuk in zijn kaarten kijken. Het internetbedrijf van Larry Page en Sergey Brin heeft zopas bekend gemaakt dat het niet alleen voor .google en .youtube gaat, maar bijvoorbeeld ook voor .docs en -opvallend- voor .lol. "De link tussen .docs en Google is snel gelegd", zegt Chief Internet Evangelist Vint Cerf. "Docs behoren tot onze core business. In een top level domein als .lol zien we dan weer heel wat potentieel op creatief vlak." Google laat ook weten dat het ten volle zal samenwerken met merkhouders, om hun rechten te beschermen onder de nieuwe extensies. Security en het tegengaan van misbruik worden absolute topprioriteiten.