Het bedrijf geeft alle werknemers, inclusief stagiaires, in december een eenmalige contante bonus van 1.600 dollar, omgerekend ruim 1.400 euro. Het betreft een aanvulling op de thuiswerktoeslag en de welzijnsbonus van Google, om zijn werknemers tijdens de pandemie te ondersteunen. Hoeveel geld het bedrijf in totaal voor dit doel heeft gereserveerd, is niet bekend.

Welzijnsbonus

Uit een intern onderzoek van Google in maart bleek dat het welzijn van de werknemers is gedaald, waarna de techreus een reeks van maatregelen aankondigde, waaronder een welzijnsbonus van 500 dollar (zo'n 442 euro).

Vorige week stelde Google zijn terugkeer-naar-kantoorplan voor onbepaalde tijd uit wegens de opmars van de omikronvariant. Ook zou er onder de werknemers enige weerstand zijn tegen de vaccinatieverplichting van het bedrijf. Google ging er eerder van uit dat het personeel vanaf 10 januari weer op kantoor zou zijn.

Het bedrijf geeft alle werknemers, inclusief stagiaires, in december een eenmalige contante bonus van 1.600 dollar, omgerekend ruim 1.400 euro. Het betreft een aanvulling op de thuiswerktoeslag en de welzijnsbonus van Google, om zijn werknemers tijdens de pandemie te ondersteunen. Hoeveel geld het bedrijf in totaal voor dit doel heeft gereserveerd, is niet bekend.Uit een intern onderzoek van Google in maart bleek dat het welzijn van de werknemers is gedaald, waarna de techreus een reeks van maatregelen aankondigde, waaronder een welzijnsbonus van 500 dollar (zo'n 442 euro).Vorige week stelde Google zijn terugkeer-naar-kantoorplan voor onbepaalde tijd uit wegens de opmars van de omikronvariant. Ook zou er onder de werknemers enige weerstand zijn tegen de vaccinatieverplichting van het bedrijf. Google ging er eerder van uit dat het personeel vanaf 10 januari weer op kantoor zou zijn.